Inhoud

Winkelmand

Sluiten
Nieuws

Slaaptip: vijf verrassend slaapverwekkende snacks die helpen om in slaap te komen

By 31 januari 2019december 13th, 2021Geen reacties
slaaptips, avondsnack, slapen, slapeloosheid

Deze verrassende slaaptip bespreekt vijf natuurlijke slaapmiddelen die helpen om weer het klokje rond te slapen. Nog leuker, de kans is groot dat u deze natuurlijke slaapmiddelen gewoon al in huis heeft!

Walnoten

Eet voor het slapen gaan een handje walnoten. Deze walnoten zijn van nature rijk aan melatonine, hèt slaaphormoon dat ervoor zorgt dat we slaperig worden en dat een goede nachtrust reguleert. Is het u trouwens opgevallen dat de walnoot erg veel lijkt op onze hersenen? Het wordt ook niet voor niets ‘hersenvoedsel’ genoemd.

Kersen

Kersen zitten boordevol melatonine. Brits onderzoek heeft bij de groep dat een glas kersensap te drinken kreeg hogere waardes melatonine gevonden, maar hier bleef het niet bij. Diezelfde groep vertoonde ook een significant langere slaapduur en betere slaapkwaliteit.

Honing

Honing bevat tryptofaan, een stof die in het lichaam wordt omgezet naar melatonine. Het duurt iets langer dan het nuttigen van melatoninerijke voeding, maar u laat het uw lichaam op deze manier wel zelf doen. Eindig de avond met een kopje thee met honing en het slaperige gevoel komt vanzelf.

Chocolade

Goed nieuws voor de chocoladeliefhebbers! Onderzoekers aan de Universiteit van Edinburgh hebben ontdekt dat een optimale hoeveelheid aan magnesium in het lichaam een positieve uitwerking heeft op ons circadiaans ritme, oftewel ons slaap-waakritme. Helaas hebben veel mensen tegenwoordig een tekort aan magnesium. Gelukkig is donkere chocolade erg rijk aan magnesium en kan het uw biologische ritme weer op de rit krijgen. Naast magnesium bevat donkere chocolade ook cafeïne, wat u weer wakker kan houden. Onze tip: neem vooral overdag wat chocolade maar probeer het s’avonds te vermijden, vooral voor het slapen gaan.

Avocado

Avocado’s zijn – net als donkere chocolade – erg rijk aan magnesium en helpen het biologische ritme (wakker overdag, slaperig en moe ’s avonds) in stand te houden of om het weer op de rit te krijgen. Bovendien bevordert magnesium ook de slaapkwaliteit.