Inhoud

Winkelmand

Sluiten
BlogSlaapadvies

Slaaptip: vijf verrassend slaapverwekkende snacks die helpen om in slaap te komen

By 31 januari 2019maart 29th, 2022Geen reacties
slaaptips, avondsnack, slapen, slapeloosheid

Slaaptip: vijf verrassend slaapverwekkende snacks die helpen om in slaap te komen.

31 januari, 2019

Een slaaptip die je niet verwacht. Deze vijf natuurlijke slaapmiddelen helpen je  om weer het klokje rond te slapen. Erg moeilijk wordt het niet, want de kans is groot dat je deze natuurlijke slaapmiddelen gewoon al in huis hebt!

Walnoten

Eet voor het slapen gaan een handje walnoten. Walnoten zijn van nature rijk aan melatonine. Melatonine is het slaaphormoon dat ervoor zorgt dat we slaperig worden en dat een goede nachtrust reguleert. Is het je trouwens opgevallen dat de walnoot erg veel lijkt op onze hersenen? Het wordt ook niet voor niets ‘hersenvoedsel’ genoemd.

Kersen

Ook kersen zitten boordevol melatonine. Brits onderzoek heeft bij de groep dat een glas kersensap te drinken kreeg hogere waardes melatonine gevonden. Maar hier bleef het niet bij, want diezelfde groep vertoonde ook een langere slaapduur en betere slaapkwaliteit dan de groep die geen kersensap had gedronken.

Honing

Honing bevat tryptofaan, een stof die in het lichaam wordt omgezet naar melatonine. Het duurt dus wel iets langer dan het nuttigen van melatoninerijke voeding, maar je laat je lichaam het op deze manier wel zelf doen. Doe s’avonds dus een lepeltje honing in je thee en het slaperige gevoel komt vanzelf.

Chocolade

Goed nieuws voor de chocoladeliefhebbers! Onderzoekers aan de Universiteit van Edinburgh hebben ontdekt dat een optimale hoeveelheid aan magnesium in het lichaam een positieve uitwerking heeft op ons circadiaans ritme, oftewel ons slaap-waakritme. Helaas hebben veel mensen tegenwoordig een tekort aan magnesium. Gelukkig is donkere chocolade erg rijk aan magnesium en kan het je biologische ritme weer op de rit krijgen. Naast magnesium bevat donkere chocolade ook cafeïne, wat je weer wakker kan houden. Onze tip: neem vooral overdag wat chocolade maar probeer het s’avonds te vermijden, vooral voor het slapen gaan.

Avocado

Avocado’s zijn – net als donkere chocolade – erg rijk aan magnesium en helpen het biologische ritme (wakker overdag, slaperig en moe ’s avonds) in stand te houden of om het weer op de rit te krijgen. Bovendien bevordert magnesium ook de slaapkwaliteit.

Tip: lees ook onze blog over slaaptips met lavendel.