Veelgestelde vragen.

Bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen aan Lavital. Misschien staat het antwoord op uw vraag er al tussen.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Matrassen

Wat zit er in de matrassen en boxsprings van Lavital verwerkt?

 

In onze matrassen en boxsprings worden alleen volledig natuurlijke materialen verwerkt. Wij werken met paardenhaar, schapen- en kamelenwol, vlas, katoen, hennep en zeegras.

Wat zijn de prijzen voor een Lavital-matras?

De prijzen voor een Lavital-matras verschillen per matras. Een matras van Lavital is namelijk een maatwerk product. Om echt een goede nachtrust te kunnen krijgen, geloven wij dat het matras afgestemd moet worden op de eigenaar ervan. Hierdoor zijn geen twee matrassen hetzelfde en ook geen prijs. Gezien de verschillende matrassen die wij aanbieden hanteren wij wel een vanaf-prijs die vervolgens na de complete matras samenstelling resulteert in een uiteindelijke verkoopprijs.

Ik heb last van allergieën. Kan ik wel op de matrassen en boxsprings van Lavital slapen?

Ja, dat kan. Iedereen die last heeft van allergieën kan slapen op de natuurlijke matrassen en boxsprings van Lavital.

Veel voorkomende allergieën zijn voor huisstofmijt, wol en paardenhaar. Huisstofmijt leeft in matrassen van onze dode huidschilfers en laten uitwerpselen achter. Vanwege deze uitwerpselen zijn tien à vijftien procent van de Nederlanders allergisch voor huisstofmijt.

Doordat wij werken met een zeer dicht geweven 100% biologische katoenen tijk, voorkomen wij dat huidschilfers gemakkelijk jouw matras in kunnen trekken waar huisstofmijt van leeft. Huisstofmijt houdt niet van een frisse en schone omgeving. Door het fantastische ventilerend vermogen van de natuurlijke vezels die in je matras verwerkt zijn geven wij de huisstofmijt geen fijne omgeving om zich te vertoeven. Zo heb je met onze matrassen geen last van je huisstofmijtallergie.

Ben je allergisch voor wol of paardenhaar? Ook hier biedt onze zeer dicht geweven 100% biologische katoenen tijk de oplossing, omdat je niet rechtstreeks in contact komt met de wol of het paardenhaar.

Mocht je om bepaalde redenen toch bepaalde natuurvezels willen vermijden in je matras, dan is dat natuurlijk geen probleem. Samen met onze slaapadviseurs gaan we kijken voor een passend alternatief.

Kan ik proefliggen op de Lavital-matrassen? Zo ja, waar kan ik komen proefliggen?

Wij nodigen je graag uit te komen proefliggen en zelf te ervaren hoe het is om te liggen op een bed dat volledig bestaat uit natuurlijke materialen. Proefliggen kan alleen in onze showroom in Zwaag (Noord-Holland). Via onze contactpagina vindt je het adres en kan je een afspraak maken.

Is het mogelijk om een matras op maat te laten produceren bij Lavital?

Ja, het is bij Lavital mogelijk om de matrassen in elke gewenste lengte- en breedtemaat te laten maken. Het is zelfs mogelijk om de stoffering van het matras of de boxspring uit te kiezen. Wij bieden in onze showrooms ruime keuze in de mooiste, natuurlijke en luxe stoffen. Neem gerust een kijkje en creëer je eigen droombed!

Kan ik bij jullie mijn eigen matras laten bijvullen?

Absoluut! Voor onze matrassen is het mogelijk om zowel de veersterktes aan te passen als de materialen te vervangen. Zo streven wij ernaar om zo duurzaam mogelijk te produceren.

Hoe hou ik mijn matras schoon?

Dagelijks even wat frisse lucht en zonlicht over je matras heen laten gaan is voor natuurlijke materialen al voldoende. Ventileer daarom je slaapkamer goed.

Daarnaast adviseren wij om het matras op te maken met een molton en hoeslaken om vlekken te voorkomen. Heb je toch een vlekje, dan is een sopje van lauwwarm water en groene zeep vaak al voldoende. Wij raden wel aan om van te voren eerst op een onopvallend deel te checken of het sopje geen vlekken achterlaat op de tijk of stoffering.

Wanneer moet ik mijn matras vervangen?

Een matras gaat ongeveer 15 jaar mee. Mochten er in de tussentijd lichamelijke veranderingen hebben plaatsgevonden, laat dan altijd even checken of het huidige matras je lichaam nog wel de juiste ondersteuning kan geven.

Topdekmatrassen

Hoelang gaat een topdekmatras mee?

Een topdekmatras gaat ongeveer 5 jaar mee.

Kan ik ook alleen een topdekmatras bij jullie aanschaffen en deze op mijn eigen matras leggen?

Het is mogelijk om alleen een topdekmatras bij ons aan te schaffen en dit bovenop je eigen matras te leggen. Let er dan wel op dat je eigen matras niet verouderd is of kuilen heeft. Om optimaal te kunnen genieten van een nieuwe topdekmatras is het belangrijk dat het matras eronder nog in goede staat is.

Hoe hou ik mijn topdekmatras schoon?

Een goede ventilatie in de kamer is erg belangrijk, want frisse lucht en zonlicht doen veel. Sla vooral ‘s ochtends even je dekbed open en laat de frisse lucht en zonlicht over je topper heengaan. Wil je het echt goed doen, haal dan al je beddengoed ervan af en laat je topper de hele dag op deze manier lekker luchten. Mocht dit dagelijks niet lukken, dan is periodiek ook voldoende om je topper lekker fris te houden.

Bescherm je topper met een molton en een hoeslaken om vlekken te voorkomen. Is er toch een vlekje, dan is een sopje van lauwwarm water en groene zeep vaak al voldoende. Check het sopje wel eerst even op een onopvallend deel om te zien of het geen vlekken achterlaat op de tijk of eventueel op je stoffering.

Algemene vragen

Hoelang bieden jullie garantie op de matrassen en boxsprings?

Alleen op veer- en constructiebreuk geven wij een levenslange garantie. Ons verenpakket gaat zeker tien tot vijftien jaar mee. Mocht het nodig zijn dan kunnen wij het verenpakket met het grootste gemak voor je vervangen.

Kan ik bij jullie een eigen stoffering voor mijn matras / boxspring uitkiezen?

Ja, het is bij ons mogelijk om zelf de stoffering te kiezen van je matras en boxspring. Wij beschikken over een ruime selectie stoffen in verschillende materialen, kleuren en patronen. Heb je zelf een eigen type stof gevonden die je wilt gebruiken voor je bed? Dan kan je deze stof aan ons meegeven zodat wij jouw droombed hiermee kunnen maken.

Waar worden de matrassen en boxsprings van Lavital gemaakt?

De matrassen en boxsprings van Lavital worden allemaal in onze ambachtelijke werkplaats in Zwaag (Noord-Holland), gemaakt. Een product van Hollandse bodem.

Waar kan ik de matrassen en boxsprings van Lavital vinden? 

De matrassen en boxsprings van Lavital zijn uitsluitend te vinden in onze Lavital-showrooms. Vind via de contactpagina de dichtstbijzijnde showroom.

Hoe gaan jullie met deze Corona-omstandigheden om? Zijn er veranderingen doorgevoerd?

De gezondheid van onze medewerkers en onze klanten hebben vanzelfsprekend de hoogte prioriteit. Deze ontwikkelingen omtrent Covid-19 hebben uiteraard nieuwe uitdagingen met zich meegebracht. Het is mogelijk om -veilig- onze showrooms te bezoeken, al werken wij momenteel wel alleen op afspraak, oftewel door een bezoek te plannen. Alle overige maatregelen omtrent Covid-19 zijn te vinden op onze speciale pagina met alle corona maatregelen die door ons zijn genomen.