Natuurlijk slapen

Slapen zoals de natuur het bedoeld heeft.

Een mens slaapt 30 jaar lang...

Het matras is een object dat in een mensenleven het meest en intensiefst wordt gebruikt. Vooral op deze plek is het hard nodig dat dit een natuurlijke en gezonde omgeving is.

Lavital is gespecialiseerd in het maken van matrassen, boxsprings en ledikanten van alleen 100% natuurlijke en pure materialen als wol, paardenhaar, katoen, vlas, hennep en zeegras. Een natuurlijk matras geeft niet alleen je gezondheid en je nachtrust een boost, maar het is ook een duurzame keuze.

Van uw idee tot uw bed.

Oprichter en eigenaar Frans Segers – sliep als baby en kind zelf op een matras van hooi – heeft de intrede van synthetische materialen meegemaakt, waarvan de materialen en stoffen later ook in meubels werden gebruikt:

“Een matras is het meest en intensiefst gebruikte object in een mensenleven. Synthetische matrassen en boxsprings zijn thermisch niet neutraal en houden vocht en warmte vast. Logisch, want het materiaal is in de jaren ’50 door de petrochemische industrie ontwikkeld als optimaal isolatiemateriaal in de bouw. Aan matrassen wordt meer verdiend dan aan isolatiemateriaal en dat is de reden dat veel mensen op plastic slapen. Van de consequenties en invloed van dit materiaal heeft men nog maar weinig weet.”

Je lichaam is een product van de natuur, dus daarom reageert het beter op en kan het makkelijker samenwerken met…..precies, natuurlijke materialen.

Play Video

Frans deelt graag in deze video zijn visie met u

Ambacht & Maatwerk.

Frans Segers bracht de natuurlijke matrassen weer terug, gemaakt op een ambachtelijke manier voor jong en oud. Waarom de nadruk op ambacht? Alleen met ambachtelijk handwerk kan je matrassen op maat maken die volledig afgestemd zijn op de eigenaar, want geen lichaam is hetzelfde.

Hoe een natuurlijk matras op maat wordt gemaakt begint al in onze showroom. Onze slaapadviseurs kijken naar je postuur, lengte, gewicht en slaaphouding. In onze werkplaats verzamelen we alle materialen die nodig zijn voor het maken van dit persoonlijke matras.

De ondersteuning en kern van het matras worden afgesteld naar jouw lichaam. Een goede ondersteuning is het belangrijkste onderdeel van een matras en hier besteden wij dan ook veel aandacht aan. Een slechte ondersteuning is namelijk de bron voor veel rug- en nekklachten. Ben je een zijligger? Dan kunnen wij ook een persoonlijke schouderzone in het matras maken zodat je rug ook op je zij de juiste anatomische ondersteuning krijgt. Een anatomisch goede slaaphouding zorgt ervoor dat je lichaam zich volledig kan ontspannen en herstellen tijdens de slaap: zo slaap je dieper, ga je minder woelen en sta je frisser op.

Zodra de kern en ondersteuning goed is ingesteld, gaan we dit vervolgens afdekken met royale lagen natuurvezels. Door gebruik te maken van dierlijke en plantaardige vezels kan zowel de temperatuur- als vochtgehalte gereguleerd worden. Een natuurlijk matras is dan ook een groot hulpmiddel bij nachtzweten. Tot slot worden de verschillende lagen omhuld met een dichtgeweven katoenen tijk wat het matras vuilafstotend en stofdicht maakt – en automatisch ook gelijk anti-allergeen.

Wil je je matras helemaal afmaken met een boxspring of houten ledikant? In onze werkplaats maken wij ook deze helemaal voor je op maat. De boxsprings zijn zelfs af te werken in veel verschillende kleuren en stoffen. Zo kan je je bed helemaal afstemmen op het interieur in je slaapkamer.

Een duurzaam & circulair matras.

Door te kiezen voor natuurlijke materialen, kies je niet alleen het beste voor je lichaam en nachtrust, maar je kiest ook voor wat het beste is voor de natuur. Een natuurlijk matras is een duurzaam en circulair product; natuurvezels zijn naast dat ze duurzaam zijn, ook eenvoudig en probleemloos terug te geven aan de natuur. Schadelijke en chemische stoffen worden vermeden waardoor onze producten biologisch afbreekbaar zijn en zonder zorgen weer teruggegeven kunnen worden aan de natuur, klaar voor een volgende levensfase.

Ook geven wij onze producten graag een tweede leven, door bijvoorbeeld niet het hele matras weg te doen maar alleen de nodige materialen te vervangen. Door je matras een tweede leven te geven, kan het moment van ‘weggooien en opnieuw maken’ uitgesteld en circulair opgelost worden door de oude natuurvezels te vervangen voor nieuwe.

Wij zijn blij om hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan de circulaire economie. Met onze matrassen en boxsprings doe je niet alleen jezelf maar ook de natuur een groot plezier.

Upcycling van restmateriaal.

Door het knippen en zagen houden we reststukken stof, natuurvezels en hout over. Wat gebeurt er daarmee? Van de reststukken eikenhout maken we mooie eikenhouten snijplanken, een pronkstuk voor in de keuken of als borrelplank.

Van de overgebleven stroken stoffen maken we kussens die we vervolgens laten vullen met de snijresten natuurvezels die overgebleven zijn tijdens het maken van de natuurmatrassen.

Door het upcyclen van onze restmaterialen maken we op deze manier volledig gebruik van al onze natuurvezels, en kunnen we verschillende mooie – en vooral duurzame – woonaccessoires maken!

Download onze brochure

Wilt u op uw gemak nog eens rustig onze filosofie en werkwijze ontdekken? Download dan onze online brochure.