De Corantijn 28a, 1689 AP Zwaag 0229-241307 | Dorpsstraat 8, 7957 AV De Wijk 0522-851928 | Grotestraat 278, 5151 BS Drunen 0416-745490

Slaapproblemen oplossen met een Lavital matras of boxspring

Veelvoorkomende slaapproblemen die wij in onze winkel tegen komen zijn:

1. Onrustig slapen  2. Nek- en rugklachten  3. Nachtelijk zweten  4. Allergieën

Een mens slaapt ongeveer een derde van zijn leven. U kunt dus stellen dat het matras het meest intensief gebruikte object is in een mensenleven. Vaak slapen mensen onrustig omdat hun lichaam niet de juiste ondersteuning krijgt. U gaat meer draaien en woelen wat de nachtrust niet bevordert.

Dit is de reden waarom wij zijn gespecialiseerd in op maat gemaakte natuurzuivere matrassen en boxsprings. Met veel aandacht, passie en liefde wordt elk persoonlijk detail van uw matras vervaardigd in ons eigen atelier.

Neem contact op
Bekijk onze brochure

In onze brochure vindt u meer informatie
en foto’s van onze handgemaakte
matrassen en boxsprings.

slaapproblemen-oplossen-matras
Het allerbelangrijkste voor een goede nachtrust is natuurlijk dat uw lichaam en geest rustig zijn.

Heeft u veel spanning in uw lichaam en hoofd, dan kan een goed matras bijdragen aan goede nachtrust.

Zorg vooral dat u rust, ritme en reinheid creëert”.

Waarom kiezen voor een Lavital matras of boxspring?

  • Beter herstel van de tussenwervelschijven.
  • Spieren ontspannen beter waardoor u dieper slaapt.
  • Aanzienlijk minder transpireren in de nacht.
  • Minder last of helemaal geen last meer van rug- en spierpijn, reuma of artrose.
  • Betere bloedcirculatie en lymfestroom.
  • Minder ademhalingsproblemen of minder hoofdpijn door gifvrije slaapomgeving.
  • Minder stress.
  • U slaapt dieper en staat frisser op.

Slaapproblemen oplossen met een persoonlijk afgestemd verenpakket

Lavital maakt het matras persoonlijk door het verenpakket af te stemmen op uw slaaphouding door bijvoorbeeld de schouderzone zachter te maken. Hierdoor krijgt uw rug de juiste anatomische ondersteuning. Een anatomisch goede slaaphouding zorgt ervoor dat uw lichaam zich volledig kan ontspannen en herstellen tijdens de slaap: Zo slaapt u dieper, woelt u minder en staat u frisser op.

Praktische informatie
Vaak wordt gedacht dat nekklachten voortkomen uit een verkeerd kussen. Dit zit niet in het kussen. Nekklachten komen vooral voor uit een foute schouderzone in het verenpakket in combinatie met een verkeerd kussen.

Slaapproblemen oplossen met een goede vocht- en warmte regulatie

Een belangrijk aspect van een goed matras is de vocht- en warmte regulatie gedurende de nacht: Warm in de winter, koel in de zomer. Er zijn heel veel mensen die niet weten dat u nachtelijk zweten eenvoudig kunt oplossen. Het ligt niet aan uw lichaam, slapen op natuurlijke materialen lost dit op. Dit wordt bepaald door de materialen waarmee het verenpakket is afgewerkt.

Praktische informatie
Natuurzuivere materialen hebben de eigenschap dat ze vocht opnemen en kunnen ademen. Kamelen- en schapen wol en paardenhaar kunnen temperaturen goed reguleren. Een kameel bijvoorbeeld, kan overdag in de woestijn met 40 graden prima de dag doorkomen. De verkoelende eigenschap van wol beschermt hem tegen de hitte. In de nacht kan het vriezen en houdt de wollaag hem warm. Zou een kameel een synthetische vacht dragen? Dan overleeft hij het simpelweg niet.

Slaapproblemen oplossen met natuurlijke materialen

Maak een afspraak in één van onze winkels

Maak een afspraak

Een Lavital matras wordt samengesteld uit:

Katoen is een plantaardige natuurstof die al sinds honderden jaren in katoenplantages wordt verbouwd. De katoenplant groeit goed in (sub)tropische klimaten en heeft een hoge bodem- en luchtvochtigheid nodig met veel zonnestralen. Het hoge cellulose-aandeel en de fijne structuur maken katoen bijzonder huidvriendelijk. Katoen heeft een goede vochtregulerende kracht, weerstandskracht en is goed ademend. Eigenschappen die zorgen voor een uitstekend comfort. Wist u dat wij in een Lavital bed bijna 16 kg biologisch katoen verwerken!

Wol heeft eigenschappen als warmtegeleiding, vastheid, fijnheid, veerkracht, elasticiteit en in het bijzonder de vochtregulatie maken deze tot een hoogwaardige en onvervangbare natuurlijke grondstof. Wol neemt tot een derde van zijn nettogewicht aan vocht op, zonder nat aan te voelen en zijn overige eigenschappen te verliezen. Van nature heeft wol een gelijkmatige luchtverdeling en trekt positief geladen deeltjes aan. Onze huid is negatief geladen en trekt daardoor positieve ionen aan, wol neemt deze ionen op en neutraliseert deze. Wij passen daarom wol toe aan de oppervlakte van het matras. Wol houdt goed warmte vast en voelt prettig aan door de fijnere structuur.

Tijdens het productieproces worden paardenharen door het spinnen gekruld. De krullen worden gefixeerd en schoongemaakt door deze langdurig te stomen in een autoclaaf. Zo krijgt het paardenhaar een bijzonder hoge veerkracht. Paardenharen nemen goed vocht op en wanneer de vochtigheid van de omringende lucht daalt, “ademt” het nieuwe lucht in waardoor het water verdampt. Een bijzonder zachte, warme en zeer comfortabele grondstof voor een optimaal ventilerend en droog bedklimaat.

Kamelenwol kan temperaturen goed reguleren. Een kameel bijvoorbeeld, kan overdag in de woestijn met 40 graden prima de dag doorkomen. De verkoelende eigenschap van wol beschermt hem tegen de hitte. In de nacht kan het vriezen en houdt de wollaag hem warm. Zou een kameel een synthetische vacht dragen? Dan overleeft hij het simpelweg niet. Kamelenwol geeft in bed een aangename warmte in koude perioden, en voelt heerlijk koel in warme perioden. Net als schapenwol heeft kameelwol hetzelfde neutraliserend effect op statische elektriciteit, daarbij zorgt het door de capillaire eigenschappen voor een comfortabel microklimaat.

Vlas is één van de oudste gewassen in de wereld. 6000 Jaar geleden werd het al gebruikt voor linnen. Farao’s werden voor het mummificeren al in linnen doeken gewikkeld en het is heel goed mogelijk dat destijds vlas ook in matrassen werd verwerkt. Vals heeft een licht gewicht, optimale stabiliteit, kan goed vocht opnemen en is ademend. Uniek is de bijdrage aan brandvertraging en de homogene kwaliteit.

Natuurlijke materialen versus synthetische materialen:

Natuurlijke vezels zijn hol van binnen en kunnen daarom mee ademen met je eigen lichaam. Dit zorgt voor een perfecte vocht- en warmtehuishouding. Niet onbelangrijk, natuurlijke vezels zijn restproducten en milieuvriendelijk.

Synthetische materialen zijn lucht- en waterdicht. Matras schuimen hebben een open celstructuur. Het zijn dus gewoon sponzen. Van een spons weten wij dat het vocht absorbeert en vasthoud. Dit zijn buitengewoon slechte eigenschappen voor uw nachtrust. Ze kunnen broei en nachtelijk zweten veroorzaken.

slaapproblemen-oplossen-boxspring
slaapproblemen-oplossen-allergieen

Slaapproblemen oplossen, voorkom allergieën

Wij werken het matras af met een authentieke biologische katoenen tijk. Deze tijk is zeer dicht geweven en heeft daarmee een dichte structuur. Zo is het vuil afstotend en stofdicht. Een Lavital matras of boxspring voorkomt allergieën: bacteriën kunnen simpelweg niet overleven in een goed ventilerend klimaat.

Fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten die op Lavital slapen reageren enthousiast. Zij zien het Lavital matras als een bijzondere medische innovatie en een verlichting voor veel reuma-, artrose-, en herniapatiënten.

Waarom Lavital
4.6 (91.2%) 25 waarderingen
BACK
PRODUCTMENU