Caravan matras op maat

Van alleen natuurlijke materialen.

Matras op maat voor caravan.

Weet u waar u tijdens uw vakantie op slaapt? De kans is groot dat het een synthetisch matras is van koud-/of traagschuim die ook nog eens chemische stoffen bevat vanwege het productieproces. Deze matrassen hebben niet alleen een korte levensduur maar verslechteren ook uw nachtrust.

In onze werkplaats maken wij uw caravan matras helemaal op maat en van alleen pure, natuurlijke materialen zoals paardenhaar, wol en vlas. Begin vitaal aan je nieuwe dag door een natuurlijke en gezonde nachtrust.

Caravan matras op maat.

Caravansmatrassen hebben vaak andere vormen en maten dan normaal. In onze werkplaats in Zwaag kunnen wij elk matras in het gewenste formaat en vorm maken. Bovendien bekijken we ook hoe we het matras kunnen personaliseren naar uw bouw, (slaap)houding en wensen. Hierdoor past het matras niet alleen perfect in uw caravan maar ook bij uw lichaam.

Omdat het in een caravan vaak heel knus is, kan vocht sneller en langer blijven hangen dan normaal. Hierdoor kunnen schimmel en geurtjes ontstaan. Voor een matras in de caravan is het dan noodzakelijk dat het ademende eigenschappen heeft. Natuurvezels zijn van nature ademend en vocht afdrijvend. Paardenhaar heeft een open structuur, het is hol waardoor lucht makkelijk er doorheen kan gaan. Door dit optimale ventilatieproces krijgen mijt en schimmel geen kans om zich in het matras te nestelen. Je matras blijft lekker droog, hygiënisch en behoudt ook zijn veerkracht.

Waarom een natuurlijk matras? Duurzaamheid.

Jaarlijks worden er alleen al in Nederland ongeveer 1,7 miljoen matrassen weggegooid. Door een matras te recyclen kan dit probleem helaas niet opgelost worden. Wat maakt een matras dan wel duurzaam? Check voor de duurzaamheid de materialen.

Een voorbeeld: gemiddeld verlies je 0.25 tot 2 liter vocht per nacht. Je lichaamszouten komen met je matras in aanraking. Synthetische materialen verpulveren door deze lichaamszouten waardoor je matras slap wordt, zijn ondersteuning verliest en daardoor een veel te korte levensduur heeft.

Het overgrote deel van de weggegooide matrassen bestaan uit synthetische materialen zoals koud-/traagschuim en polyether. Natuurvezels zijn daarentegen biologisch afbreekbaar en gaan langer mee omdat ze niet verpulveren door lichaamszouten. Door de optimale vocht- en temperatuurregulatie blijven de lichaamszouten niet hangen. Ze worden juist opgevangen en weer losgelaten.

Mocht het moment voor een nieuw matras toch aanbreken, dan kan een natuurlijk matras met een gerust hart weer eenvoudig en zonder schade weer teruggegeven worden aan de natuur. Van matras naar bodemverbeteraar: klaar voor een volgende levensfase.

Meer weten? Kom langs.

Wilt u op uw gemak de matrassen en alle mogelijkheden bekijken? Kom langs in onze showroom. Wij zijn te vinden in Zwaag, Drunen en De Wijk.