Boot matras op maat

Van alleen natuurlijke materialen.

Boot matras van natuurlijke materialen.

Weet u waar u tijdens de vakantie op slaapt? De kans is groot dat het een synthetisch matras is van koud-/of traagschuim die ook nog eens chemische stoffen bevat vanwege het productieproces. Deze matrassen hebben niet alleen een korte levensduur maar verslechteren ook uw nachtrust.

In onze werkplaats maken wij natuurlijke matrassen helemaal op maat voor uw boot. Begin vitaal aan je nieuwe dag door een natuurlijke en gezonde nachtrust.

Boot matras op maat.

Bootmatrassen hebben vaak afwijkende formaten, maar belangrijker nog is dat het matras verkoelende eigenschappen heeft. Vooral benedendeks kan het op een boot erg warm worden. U gaat hierdoor meer transpireren of zelfs nachtzweten.

Wol heeft als eigenschap dat het veel vocht kan opvangen en staat bekend als een ideale temperatuurregelaar. Wol geeft verkoeling wanneer dat nodig is, maar kan ook warmte afgeven zodra de temperaturen dalen. Door het natuurlijke matras af te dekken met een mooie laag wol, zijn warme nachten verleden tijd zonder in te leveren op comfort.

En de afwijkende formaten en vormen voor het matras? Dat is voor ons geen probleem. Bovendien kijken we ook goed naar uw bouw, (slaap)houding en wensen, zodat we het matras helemaal kunnen personaliseren. Hierdoor past het matras niet alleen perfect in uw boot maar ook bij uw lichaam.

Waarom een natuurlijk matras? Duurzaamheid.

Jaarlijks worden er alleen al in Nederland ongeveer 1,7 miljoen matrassen weggegooid. Door een matras te recyclen kan dit probleem helaas niet opgelost worden. Wat maakt een matras dan wel duurzaam? Check de materialen.

Een voorbeeld: gemiddeld verlies je 0.25 tot 2 liter vocht per nacht. Je lichaamszouten komen met je matras in aanraking. Synthetische materialen verpulveren door deze lichaamszouten waardoor je matras slap wordt, zijn ondersteuning verliest en daardoor een veel te korte levensduur heeft.

Het overgrote deel van de weggegooide matrassen bestaan uit synthetische materialen zoals koud-/traagschuim en polyether. Natuurvezels zijn daarentegen biologisch afbreekbaar en gaan langer mee omdat ze niet verpulveren door lichaamszouten. Door de optimale vocht- en temperatuurregulatie blijven de lichaamszouten niet hangen, maar worden ze juist opgevangen en weer losgelaten.

En mocht het moment voor een nieuw matras dan toch aanbreken, dan kan een natuurlijk matras met een gerust hart weer eenvoudig en zonder schade weer teruggegeven worden aan de natuur. Een bodemverbeteraar, klaar voor een volgende levensfase.

Meer weten? Kom langs.

Wilt u op uw gemak de matrassen en alle mogelijkheden bekijken? Kom langs in onze showroom. Wij zijn te vinden in Zwaag, Drunen en De Wijk.