Inhoud

Winkelmand

Sluiten
Blog

Zijslaper? Verminder rug- en nekklachten met een schouderzone

By 29 juni 2023september 21st, 2023Geen reacties
zijslaper

Zijslaper? Verminder rug- en nekklachten met een schouderzone.

29 juni, 2023

Slaap jij ‘s nachts het liefst en vooral op je zij? Dan is de kans groot dat je ook wel eens last hebt van rug- en nekklachten. Zeker als je op een stevig matras ligt, dan wordt het voor je wervelkolom lastig om nog in een rechte lijn te liggen zodra jij op je zij gaat slapen. Wat dan kan helpen is om in je matras een schouderzone te maken.  

Schouderzone in je matras 

Met een matras op maat krijgt je lichaam op alle plekken de juiste ondersteuning. Zeker voor zijslapers kan dit een wereld van verschil maken, omdat vooral deze slaaphouding vaak voor veel rug- en nekklachten zorgt. Door een schouderzone aan te brengen in het matras, kan de schouder dieper in het matras zakken waardoor je wervelkolom in een mooie rechte lijn blijft. Vrouwelijke zijslapers hebben daarnaast misschien ook nog baat bij een extra zone ter hoogte van hun heupen.  

Door goed naar je lichaam en slaaphouding te kijken kunnen met deze simpele aanpassingen je nachtrust flink worden verbeterd, waardoor je klachten verminderen en je met een uitgerust gevoel en meer energie opstaat.  

Beste matras voor rugklachten 

Een matras op maat is helemaal afgestemd op jouw lichaam en behoeften. Je lichaam ligt op zo’n matras helemaal in zijn natuurlijke houding waardoor klachten verminderen en voorkomen worden. Nachtenlang draaien en woelen zijn dan verleden tijd en worden vervangen door nachtenlang doorslapen.