Inhoud

Winkelmand

Sluiten
BlogSlaapadvies

Slapend je ecologische voetafdruk verbeteren?

By 6 januari 2020maart 29th, 2022Geen reacties
Ecologische voetafdruk

Slapend je ecologische voetafdruk verbeteren?

6 januari, 2020

Het begin van een nieuw jaar staat voor veel mensen gelijk aan een nieuwe start. Het is een moment om nieuwe voornemens in gang te zetten, vaak met de bedoeling om een (nog) betere versie van jezelf te worden. Heb je nagedacht over je eigen impact op de natuur, oftewel je ecologische voetafdruk. Hoe klein je stap ook is, je kan al heel snel je ecologische voetafdruk verbeteren. Hoe?

Een snelle manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen is door van de items die je dagelijks gebruikt, een duurzamere versie te kiezen. Door duurzame en natuurlijke keuzes te maken weet je dat het product vaak ook biologisch afbreekbaar is. Het is dus veilig en geeft geen schade aan het milieu.

Als natuurlijk slaapexpert geven wij 4 duurzamere opties voor in de slaapkamer die je gelijk al kan toepassen om je ecologische voetafdruk te verkleinen:

1. Bio beddengoed

Beddengoed bestaat voornamelijk uit katoen, een materiaal dat normaliter van zaadje tot eindproduct behandeld wordt met schadelijke stoffen en chemische processen. Niet alleen slecht voor het katoen zelf, maar ook voor de bodem, lucht en onszelf.
Biologisch katoen daarentegen mag van begin tot eind alleen worden behandeld met natuurlijke en biologisch afbreekbare middelen. Je kan hiervoor letten op het GOTS-keurmerk. Dit keurmerk garandeert de biologische teelt en bewerking van de natuurvezels. Hierdoor weet je dat je een eerlijk en duurzaam product in handen hebt, waar geen chemische processen en schadelijke stoffen aan te pas zijn gekomen. Ook is er gelet op duurzaamheid in energie- en waterverbruik tijdens het productieproces.

Maakt biologisch beddengoed ook voor jou het verschil? Jazeker! Zonder bio beddengoed komt je lichaam elke nacht weer direct in aanraking met nare stofjes die tijdens het productieproces zijn gebruikt. Dit merk je doordat het allergieën bij je opwekt of zelfs versterkt.

In onze webshop is beddengoed te vinden van biologische en natuurzuivere materialen. Zacht en comfortabel voor jou én het milieu.

2. Kussens & dekbedden

Vanzelfsprekend adviseren wij geen synthetische vullingen of zelfs schuim. Vaak wordt een synthetische vulling gereinigd met chemische stoffen om ervan verzekerd te zijn dat alles schoon is voor het eindproduct. Het gebruik van deze agressieve middelen geven nare gevolgen, die niet alleen de natuur ondervindt, maar jijzelf ook door bijvoorbeeld allergische reacties.

Natuurlijke vullingen zijn niet nabewerkt met onnatuurlijke middelen. Bovendien helpen ze je van nature beter bij het reguleren van je temperatuur en het afvoeren van vocht.

3. Natuurlijke topdekmatras

Wil je het wat groter aanpakken en is je bed aan vervanging toe? Dan is het een mooi moment om de natuurlijke en duurzame opties hierin te bekijken. Natuurlijk kan je gaan voor een compleet nieuw bed, maar mocht je matras nog in goede staat zijn, dan zou je kunnen denken aan het vervangen of toevoegen van een topper. Hierbij is het belangrijk om te checken of je huidige matras wel echt nog in goede staat is en geen kuilvorming heeft.

Een topdekmatras is maatwerk, dus wij geven je graag goed advies hierin. We kijken dan naar je postuur, lichaamsbouw en slaaphouding zodat wij in onze ambachtelijke werkplaats de juiste topper voor je kunnen maken. Jij hoeft dan alleen nog maar te genieten van een optimale en natuurlijke nachtrust.

4. Keurmerken kunnen je helpen

Door te letten op verschillende keurmerken weet je dat je een veilig en eerlijk kussen of dekbed op je bed hebt liggen.
Het GOTS-keurmerk verzekert de biologische oorsprong en behandeling van de natuurvezels.
Het Downafress Greenline-keurmerk garandeert dat het vulmateriaal voldoet aan de hygiënische eisen, er geen agressieve middelen zijn gebruikt en het product na de gebruiksperiode biologisch afbreekbaar is. Bovendien wordt levende pluk uitgesloten.
Het NOMITE-keurmerk is een label dat vooral voor personen met allergie voor huisstofmijt belangrijk is. Dit keurmerk verzekert je ervan dat de tijk van het product zo dichtgeweven is, dat huisstofmijt wordt tegengegaan.

Welke kleine stap zet jij om slapend je ecologische voetafdruk te verbeteren?

 

Meer weten over natuurlijk slapen? Lees dan onze blog de 7 beste redenen om natuurlijk(er) te slapen.