Inhoud

Winkelmand

Sluiten
Nieuws

Slapend je ecologische voetafdruk verbeteren?

By 6 januari 2020december 13th, 2021Geen reacties
Dekbed kiezen

Het begin van een nieuw jaar staat voor veel mensen gelijk aan een nieuwe start, een moment om nieuwe voornemens in gang te zetten, vaak met de bedoeling om een (nog) betere versie van jezelf te worden. Het nieuwe jaar is ook een mooi moment om na te denken over je eigen impact op de natuur, oftewel je ecologische voetafdruk. Hoe klein je stap ook is, je kan al heel snel je ecologische voetafdruk verbeteren. Hoe?

Probeer van de items die je elke dag weer gebruikt, een duurzamere versie kiezen. Door duurzame en biologische keuzes te maken weet je automatisch dat zodra het product uiteindelijk aan vervanging toe is, het ook biologisch afbreekbaar is, oftewel veilig en zonder schade voor het milieu.

Als natuurlijk slaapexpert geven wij 3 duurzamere opties voor in de slaapkamer:

1) Bio beddengoed

Beddengoed bestaan voornamelijk uit katoen, een materiaal dat normaliter van zaadje tot eindproduct behandeld wordt met schadelijke stoffen en chemische processen. Niet alleen slecht voor het katoen zelf, maar ook voor de bodem, lucht en niet te vergeten, onszelf.
Biologisch katoen daarentegen mag van begin tot eind alleen worden behandeld met natuurlijke en biologisch afbreekbare middelen. Het GOTS-keurmerk garandeert de biologische teelt van de natuurvezels. Hierdoor weet je dat je een eerlijk en duurzaam product in handen hebt, waar geen chemische processen en schadelijke stoffen aan te pas zijn gekomen en waar is gelet op duurzaamheid in energie- en waterverbruik tijdens het productieproces.

Maakt biologisch beddengoed ook voor jou het verschil? Jazeker! Zonder bio beddengoed komt je lichaam elke nacht weer (zo’n 7 à 8 uur gemiddeld) direct in aanraking met nare stofjes die tijdens het productieproces zijn gebruikt. Dit merk je zelf direct, doordat het allergieën bij je opwekt of zelfs versterkt.

In onze webshop is beddengoed te vinden van alleen biologische en natuurzuivere materialen. Zacht en comfortabel voor jou én het milieu.

2) Kussens & Dekbedden

Vanzelfsprekend adviseren wij geen synthetische vullingen of zelfs schuim. Waarom? Ookal heb je vulling van natuurlijke materialen, wat vaak wol of dons zal zijn voor een kussen en dekbed, dan is het nog steeds belangrijk om na te gaan of de vulling biologisch is en welke keurmerken er aan het product gegeven zijn. Dus, wat weet je van de oorsprong en de omstandigheden waarin de natuurvezels verkregen zijn?Vaak wordt de vulling (ook natuurvezels) gereinigd met chemische stoffen om ervan verzekerd te zijn dat alles schoon is voor het eindproduct. Het gebruik van deze agressieve middelen geven nare gevolgen, die niet alleen aan de natuur ondervindt, maar jijzelf ook door bijvoorbeeld allergische reacties.

Door te letten op verschillende keurmerken weet je dat je een veilig en eerlijk kussen/dekbed op je bed hebt liggen.
Het GOTS-keurmerk verzekert de biologische oorsprong en behandeling van de natuurvezels.
Het Downafress Greenline-keurmerk garandeert dat het vulmateriaal voldoet aan de hygiënische eisen, er geen agressieve middelen zijn gebruikt en het product na de gebruiksperiode biologisch afbreekbaar is. Bovendien wordt levende pluk uitgesloten.
Het NOMITE-keurmerk is een label dat vooral voor personen met allergie voor huisstofmijt belangrijk is. Dit keurmerk verzekert je ervan dat de tijk van het product zo dichtgeweven is, dat huisstofmijt wordt tegengegaan.

3) Topper

Wil je het wat groter aanpakken en is je bed aan vervanging toe? Dan is het een mooi moment om de natuurlijke en duurzame opties hierin te bekijken. Natuurlijk kan je gaan voor een compleet nieuw bed, maar mocht je matras nog in goede staat zijn, dan zou je kunnen denken aan het vervangen of toevoegen van een topper. Hierbij is het belangrijk om te checken of je huidige matras wel echt nog in goede staat is en geen kuilvorming heeft.

Een topper is erg persoonlijk, dus wij geven je graag goed advies hierin. We kijken dan naar je postuur, lichaamsbouw en slaaphouding, zodat wij in onze ambachtelijke werkplaats de juiste topper voor je maken en jij kan gaan genieten van een optimale en natuurlijke nachtrust.

Welke kleine stap zet jij om slapend je ecologische voetafdruk te verbeteren? Wil je meer weten over natuurlijk slapen? Lees in onze blog de 7 beste redenen om natuurlijk(er) te slapen.

[ts_gap size=”20px”]
[ts_gap size=”10px”][ts_icon heading=”De 7 beste redenen om te kiezen voor een natuurlijk matras”][/ts_icon][ts_gap][ts_button title=”Lees de blog” url=”https://www.lavital.nl/dut/de-7-beste-redenen-om-te-kiezen-voor-een-natuurlijk-matras/” size=”large” icon_pos=”right” border=”on” color=”white”][ts_gap size=”20px”]