Inhoud

Winkelmand

Sluiten
Blog

Hoe onderhoud je je dekbed?

By 31 oktober 2022november 8th, 2022Geen reacties
hoe dekbed onderhouden

Hoe onderhoud je je dekbed?

31 oktober, 2022

Elke nacht lig je een paar uur onder je dekbed. Heb je eindelijk een kwalitatief goed en natuurlijk exemplaar gevonden, dan is onderhoud een belangrijke volgende stap om de lange levensduur van je dekbed te kunnen garanderen. Voor een product dat zo vaak en intensief gebruikt wordt zijn vocht en warmte zijn onvermijdelijk, maar de kans op huisstofmijt en schimmels kan je wel verkleinen.

Hieronder hebben we daarom een aantal onderhoudstips op een rijtje gezet.

  • Ventileren: Luchten is heel belangrijk, dus open ’s ochtends gelijk lekker even alle ramen en sla je dekbed naar het voeteneind open (zo pak je gelijk ook je matras mee). Wat je dekbed ook goed doet is om het even zonder dekbedovertrek te laten luchten of het zelfs een tijdje uit het raam te laten hangen. Op die manier kan al het vocht goed weg.
  • Zonlicht: Wist je dat zonlicht een reinigende werking heeft? De UV-stralen doden alle mijten, schimmels en bacteriën. Laat daarom veel buitenlicht binnen en leg af en toe je dekbed goed buiten in het zonlicht.
  • Opkloppen: niet te enthousiast, wel met beleid. Pak bijvoorbeeld de hoeken van het dekbed vast en schud het heen en weer. Waar het om gaat is dat de vulling zich gaat herschikken en eventuele vouwen uit het dekbed gaan zodat het zijn vorm weer terugkrijgt.
  • Schoon beddengoed: het staat niet alleen mooi maar een dekbedovertrek beschermd meteen ook gelijk je dekbed. Verschoon en vervang je beddengoed daarom regelmatig.

Levensduur dekbed
Een dekbed gaat ongeveer 5-7 jaar mee. Check je dekbed rond deze periode daarom extra goed en vervang ‘m vooral op tijd. Wil je weten wanneer de rek er echt uit is? Check dan Dít is het moment dat je je dekbed moet vervangen.