luxe bedden, lavital, blog

Luxe bedden: Haute couture om op te slapen

Mooi beddengoed, goede kussens, een mooi nachthemd, het is dat heerlijke gevoel van luxe en kwaliteit dat we zoeken. Wist u dat u deze luxe ook kunt kiezen om op te slapen? Bij Lavital kiezen we alleen voor natuurlijke materialen van de allerbeste kwaliteit. Zo gebruiken we paardenhaar en zuivere wol van schapen en zelfs kamelen als grondstof voor onze luxe bedden.

Maar van welke natuurlijke materialen zijn onze luxe bedden gemaakt?

Veerkracht van paardenhaar

Een hoogwaardig en natuurlijk materiaal dat wordt gebruikt in de luxe bedden van Lavital is paardenhaar. Het paardenhaar wordt verkregen van de manen en staarten van paarden, die steeds weer aangroeien, net als de haren van de mens. Tijdens het productieproces worden de haren door het spinnen gekruld. Om de krullen te fixeren worden ze langdurig gestoomd waardoor de haren een bijzonder hoge veerkracht krijgen. Dit zorgt voor een optimaal ventilerend bedklimaat.

Ongeëvenaarde schapenwol

Wol is een niet te evenaren product qua warmtegeleiding, vastheid, fijnheid, veerkracht, elasticiteit en vochtregulatie. Het neemt tot een derde van zijn nettogewicht aan vocht op, zonder nat aan te voelen en zijn overige eigenschappen te verliezen. Van nature heeft wol een gelijkmatige luchtverdeling. Daaenaast trekt wol positief geladen deeltjes aan. Onze huid is negatief geladen en trekt daardoor positieve ionen aan. Wol neemt deze ionen op en neutraliseert deze. Vandaar dat wij zuivere schapenwol gebruiken als grondstof voor onze luxe bedden.

Luxe van kamelenwol

De haute couture van luxe bedden bestaat uit een heel bijzondere en kostbare soort wol: kamelenwol. Het wordt zelfs door exclusieve kledingmerken als Armani en Boss gebruikt als materiaal voor onder andere herenpakken.

Kamelenwol heeft een goudbruine kleur en is bijzonder licht in gewicht. De eigenschappen van kamelenwol komen overeen met zuivere schaapscheerwol, maar kamelenwol is iets zachter en gladder. De vacht van de kameel is volledig op zijn extreme leefomgeving afgestemd. Overdag beschermt de vacht tegen de enorme hitte en ’s nachts tegen de extreme afkoeling tot (bijna) het vriespunt. Zijn bijzondere wol voelt dus koeler in de zomer en warmer in de winter. Ideaal om op te slapen.

Kamelenwol is de allerbeste van zijn soort. Ze werkt nog verkoelender of verwarmender dan schapenwol en zorgt daarom voor het aangenaamste bedklimaat. In verhouding is er veel minder kamelenwol nodig dan schapenwol om dezelfde warmte te krijgen. Vandaar dat kamelenwollen dekbedden ook veel lichter zijn dan schapenwollen dekbedden. Kamelenwol is bovendien zachter dan schapenwol en nog beter vocht- en temperatuurregulerend. Voor veel mensen werkt kamelenwol daarom ook slaapbevorderend. Dat is waarom wij kamelenwol in het topsegment van onze luxe bedden verwerken.

luxe-bedden-haute-couture-showLavitals luxe bedden bij Ronald Kolk

Lavital was twee weken geleden met de meest luxe bedden aanwezig bij de haute couture show van Ronald Kolk Nightclubbing. Wat een fantastische ervaring: onze luxe bedden als decor van dé haute couture show van het jaar!

Benieuwd naar de hele modeshow van Ronald Kolk?
Bekijk de film.
Meer weten over onze luxe bedden?
Download onze brochure!

BACK
Paste your AdWords Remarketing code here