Inhoud

Winkelmand

Sluiten
BlogProductadvies

Luxe bedden: ontdek ultiem slaapcomfort met natuurlijke matrassen

By 26 september 2016maart 30th, 2022Geen reacties
luxe bedden, lavital, blog

Luxe bedden: ontdek ultiem slaapcomfort met natuurlijke matrassen.

26 september, 2016

Mooi beddengoed, goede kussens, een mooi nachthemd, het is dat heerlijke gevoel van luxe en kwaliteit dat we zoeken. Wist je dat je deze luxe ook kunt kiezen om op te slapen? Bij Lavital kiezen we alleen voor natuurlijke materialen van de allerbeste kwaliteit. Zo gebruiken we paardenhaar, zuivere wol en zelfs kamelenhaar als grondstof voor onze luxe bedden.

Veerkracht van paardenhaar

Een hoogwaardig en natuurlijk materiaal dat wordt gebruikt in de luxe bedden van Lavital is paardenhaar. Het paardenhaar wordt verkregen van de manen en staarten van paarden die steeds weer aangroeien, net als de haren van de mens. Tijdens het productieproces worden de haren door het spinnen gekruld. Om de krullen te fixeren worden ze langdurig gestoomd waardoor de haren een bijzonder hoge veerkracht krijgen. Dit zorgt voor een optimaal ventilerend bedklimaat.

Ongeëvenaarde schapenwol

Wol is een niet te evenaren product qua warmtegeleiding, vastheid, fijnheid, veerkracht, elasticiteit en vochtregulatie. Het neemt tot een derde van zijn nettogewicht aan vocht op, zonder nat aan te voelen en zijn overige eigenschappen te verliezen. Van nature heeft wol een gelijkmatige luchtverdeling. Daarnaast trekt wol positief geladen deeltjes aan. Onze huid is negatief geladen en trekt daardoor positieve ionen aan. Wol neemt deze ionen op en neutraliseert deze. Vandaar dat wij zuivere schapenwol gebruiken als grondstof voor onze luxe bedden.

Luxe van kamelenwol

De haute couture van luxe bedden bestaat uit een heel bijzondere en kostbare soort wol: kamelenwol. Het wordt zelfs door exclusieve kledingmerken als Armani en Boss gebruikt als materiaal voor onder andere herenpakken.

Kamelenwol heeft een goudbruine kleur en is bijzonder licht in gewicht. De eigenschappen van kamelenwol komen overeen met zuivere schaapscheerwol, maar kamelenwol is iets zachter en gladder. De vacht van de kameel is volledig op zijn extreme leefomgeving afgestemd. Overdag beschermt de vacht tegen de enorme hitte en ’s nachts tegen de extreme afkoeling tot (bijna) het vriespunt. Zijn bijzondere wol voelt dus koeler in de zomer en warmer in de winter. Ideaal om op te slapen.

Kamelenwol is de allerbeste van zijn soort. Het verkoelt of verwarmt beter dan schapenwol en zorgt daarom voor het aangenaamste bedklimaat. In verhouding is er veel minder kamelenwol nodig dan schapenwol om dezelfde warmte te krijgen. Vandaar dat kamelenwollen dekbedden ook veel lichter zijn dan schapenwollen dekbedden. Kamelenwol is bovendien zachter dan schapenwol en reguleert nog beter vocht en temperatuur. Voor veel mensen werkt kamelenwol daarom ook slaapbevorderend. Dat is waarom wij kamelenwol in het topsegment van onze luxe bedden verwerken.

Natuurlijk matras

Benieuwd naar onze matrassen van natuurlijke materialen? Onze slaapadviseurs helpen graag en geven altijd advies op maat. Bekijk alvast al onze natuurlijke matrassen op onze website of maak gelijk een afspraak via de Afspraak maken-button.