Inhoud

Winkelmand

Sluiten
Bed kopenBlogProductadvies

Waarom een topdekmatras?

By 17 maart 2022april 7th, 2022Geen reacties
topper, topdekmatras natuurlijk kopen

Waarom een topdekmatras?

18 maart, 2022

Wat is een topper en waarom zou je wel of geen topper aanschaffen? De aanschaf van een topdekmatras verschilt per situatie. Misschien denk je dat een topper je slaapervaring zal verbeteren terwijl het eigenlijk geen verschil gaat maken of je denkt dat je geen topper nodig hebt, terwijl het in jouw situatie juist wel aan te raden is om op een topper te liggen.

Wat is een topdekmatras?

Een topper (of topdekmatras) is een dun matras met een dikte variërend van 6 cm tot en met 13 cm en leg je bovenop je matras. Het is dus geen plaatsvervanger van het matras. In principe kan je gewoon direct op een matras liggen en is een topper in eerste instantie niet nodig, maar in sommige gevallen kan het wel handig zijn om je matras af te dekken met een topdekmatras.

De voordelen van een topper

1. Maakt van twee matrassen één geheel
Geen lichaam is hetzelfde, dus het kan zo zijn dat je partner op een ander type matras slaapt dan jij. Om van je bed dan toch een geheel te maken, kan je ervoor kiezen om beide matrassen af te dekken met een topdekmatras. Hierdoor wordt ook de lijn tussen beiden matrassen minder voelbaar en zal een topdekmatras je slaapcomfort in dit geval verbeteren.

2. Extra comfort
Een matras geeft vooral ondersteuning op maat, gericht op jouw lichaam en postuur. Ben je op zoek naar wat extra comfort, dan kan een topper bovenop je matras hierbij helpen.

3. Je bed opmaken gaat makkelijker
Vooral natuurlijke matrassen zijn hoge en zware exemplaren. Een topdekmatras is dan makkelijker om op te maken omdat dit een dunnere en minder zware variant is.

4. Omdraai-gemak
Het is aan te raden om een matras periodiek om te draaien. Vooral bij een natuurlijk matras kunnen de materialen zich weer herstellen en ligt het weer wat comfortabeler. Een topdekmatras is vanwege zijn gewicht en omvang makkelijker om te draaien dan een traditioneel matras. Hierdoor ga je eerder je topper omdraaien en blijven de materialen bovendien ook langer intact waardoor je topper langer meegaat.

5. Topper reinigen
Een topper is makkelijk schoon te houden. Lucht circuleert sneller erdoorheen en vocht kan eerder afgedreven worden. Dit is zeker fijn als je last hebt van nachtzweten. Zonlicht en frisse buitenlucht helpen een natuurlijk matras om weer even lekker fris te worden, maar wil je het echt goed doen, dan leg je het matras even in het buitenlucht – zeker in de lente en zomer. Met een topdekmatras gaat dit schoonmaakmomentje wel net even wat makkelijker.

Tips voor een goed topdekmatras

Een topper en een matras zijn onderdelen die met elkaar samenwerken. Voor een optimale slaapervaring moeten ze allebei op elkaar afgestemd zijn. Heb je dus al een matras en ben je op zoek naar een topper voor erbovenop, laat je dan extra goed adviseren om een miskoop te voorkomen.
Het allerbelangrijkste is de staat van je huidige matras. Een topper is niet een extra laagje bovenop een oud of slap matras waardoor je toch weer comfortabel kan gaan slapen.

Heb je al een matras en wil je een topper erboven op, denk dan vooral hieraan:
-weet op wat voor type matras je nu slaapt (hard/zacht/medium/aangepast)
-wat is de huidige staat van je matras? (leeftijd/hoe ziet het eruit/hoe voelt het aan)
-welke materialen zitten er in je matras?
-wat zijn jouw/jullie wensen?

Met het antwoord op deze vragen kan de slaapadviseur pas echt goed advies geven zodat je slaapcomfort met een nieuwe topper vooruit gaat en je binnenkort kunt gaan genieten van een heerlijke nachtrust.

Natuurlijk topdekmatras

Benieuwd naar onze topdekmatrassen van natuurlijke materialen? Onze slaapadviseurs helpen graag en geven altijd advies op maat. Bekijk alvast al onze natuurlijke topdekmatrassen op onze website of maak gelijk een afspraak via de Afspraak maken-button.