Inhoud

Winkelmand

Sluiten
BlogProductadvies

Van wegwerpcultuur naar duurzaam design

By 31 mei 2016maart 25th, 2022Geen reacties
duurzaamheid, lavital, blog

Van wegwerpcultuur naar duurzaam design.

31 mei, 2016

De wegwerpcultuur is hardnekkig. Al jaren zien en weten we dat het kopen van massaproducten niet positief bijdraagt aan onze maatschappij en het milieu. Er ontstaan enorme reststromen met afval dat niet wordt hergebruikt. Alles wat we tegenwoordig kopen, is vervangbaar. En daarmee verliest het ook zijn waarde en voelt het leeg. Duurzaamheid en minimalisme beginnen gelukkig langzaam hun intrede te doen.

Duurzaam design, met liefde gemaakt

Gelukkig is er ook een tegenbeweging van producten die met liefde, aandacht en vakmanschap worden gemaakt. Met zorg voor mens en milieu en die een leven lang meegaan. Duurzaam design, net zoals de handgemaakte natuurlijke matrassen en boxsprings van Lavital.

Wil je een goed idee krijgen van de huidige productieketen en wat hier mis mee is, kijk dan de korte video van The Story of Stuff. Een paar schrikbarende feiten vanuit verschillende landen laten zien hoe serieus het afvalprobleem in onze huidige wegwerpcultuur is:

  • In de Verenigde Staten worden per uur 2,5 miljoen plastic flessen gebruikt, die bovendien direct na gebruik weg worden gegooid;
  • In het Verenigd Koninkrijk wordt elke twee uur zoveel vuilnis geproduceerd dat de Royal Albert Hall ermee gevuld kan worden;
  • Slechts 1% van al het materiaal dat door de economie van de Verenigde Staten vloeit, is zes maanden na productie nog steeds in gebruik. 99% is na 6 maanden afgedankt of ligt op de vuilnisbelt!

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is erg belangrijk. Bij het ontwerpen van een product wordt er rekening gehouden met de sociale, economische en ecologische duurzaamheid van dat product. Hierdoor levert Lavital met zijn producten een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie. Zo weet u bij ons wie van onze beddenmakers uw matras of boxspring met natuurlijke materialen heeft gemaakt.

Onze matrassen gaan een leven lang mee, deze garantie geven wij vol vertrouwen mee. Doordat we met natuurzuivere materialen werken, zijn de matrassen bovendien volledig composteerbaar. Alle natuurlijke materialen die wij gebruiken kunnen gewoon weer terug gegeven worden aan de natuur, waar het biologisch afgebroken wordt. Klaar voor een volgende levensfase. Dát is volgens ons duurzaam design.

De investering van het leven

Je slaapt gemiddeld 30 jaar, dat is een derde van je leven. Een goede slaapomgeving en een goed slaapritme zijn essentieel voor je lichaam om te kunnen herstellen van onze drukke en vaak stressvolle dagen. Er wordt tegenwoordig veel aandacht besteed aan gezond voedsel, voldoende beweging en een goede work-life balance. Als je op zoveel gebieden goed voor jezelf zorgt, waarom dan ook niet voor de manier waarop je slaapt?

Bekijk onze brochure over onze handgemaakte matrassen en boxsprings met natuurlijke materialen, of maak een afspraak in één van onze vestigingen via de button Afspraak-maken.