Inhoud

Winkelmand

Sluiten
BlogSlaapadvies

Slapen vrouwen anders dan mannen?

By 24 juni 2016maart 29th, 2022Geen reacties
slaapverschillen man vrouw, matras op maat

Slapen vrouwen anders dan mannen?

24 juni, 2016

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus, aldus het beroemde boek van John Gray over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Op veel fronten worden verschillen tussen man en vrouw de laatste jaren steeds kleiner, maar op het gebied van ons lichaam en hoe we slapen verandert er niet zoveel. Het zijn juist belangrijke verschillen om in gedachte te houden, zeker bij het aanschaffen van een nieuw matras. Tip: een matras op maat is misschien nog niet zo’n slecht idee..

Mannen en vrouwen dromen anders

Een paar verschillen tussen het slaapgedrag van mannen en vrouwen:

  • Vrouwen slapen vaak minder diep dan mannen en worden hierdoor eerder wakker;
  • Mannen zijn gevoeliger voor slaaptekort dan vrouwen;
  • De droomwereld van mannen en vrouwen verschilt, zo dromen vrouwen vaker over persoonlijke conflicten en mannen eerder over algemene rampen.

We kunnen met deze verschillen rekening houden door te zorgen voor een voldoende aantal slaapuren en door het opbouwen van een goed slaapritme. Toch is er nog meer wat we kunnen doen. Want hoe draagt het matras bij aan een goed slaapritme? Is daarin een verschil in te vinden tussen mannen en vrouwen? Jazeker!

Een verschil in slaaphouding

Hoewel mannen en vrouwen op veel vlakken steeds meer elkaars gelijken worden, blijven op fysiek gebied grote verschillen bestaan. Vrouwen hebben bredere heupen en een smaller bovenlichaam dan mannen en dat zorgt voor een andere slaaphouding die voor hen ideaal aanvoelt.

Zodra een vrouw op een standaardmatras slaapt, ziet u vaak dat de heupen gekanteld zijn en dat kan vervelende gevolgen hebben, waaronder het ontstaan van nek- en rugpijn. Een goed gevuld kussen zorgt ervoor dat het hoofd hoger komt te liggen en de ruggengraat rechter loopt. Dit kan dus zeker helpen in het zorgen voor een goede slaaphouding, maar het is slechts een tijdelijke oplossing. De oorzaak van het probleem zit namelijk in het matras. Een verkeerd matras veroorzaakt een verkeerde lighouding waardoor de schouders en lendenen geen goede ondersteuning krijgen en de bekken in een gekantelde positie gaan liggen.

Door het matras op de juiste plekken wat zachter te maken, kunnen heup en schouder makkelijker in het matras zakken zodat het wervelkolom rechter komt te liggen en ontspannen is.

Matras op maat: een goede slaaphouding, een goede gezondheid

Bij Lavital stemmen we onze natuurlijke matrassen helemaal af op je lichaamsbouw. Na een nauwkeurige inzetting wordt er gekeken naar persoonlijke kenmerken, wensen en behoeften. Een derde van je leven (ongeveer 30 jaar!) spendeer je op bed en daarom is het van belang dat je matras goed bij je lichaam past. Op deze manier voorkom je vervelende lichaamsklachten en zorg je voor een uitgerust gevoel bij het opstaan.

Een matras op maat voor jou?

Wil je weten hoe een matras op maat voor jou eruit ziet? Onze slaapexperts helpen je graag. Kom langs in een van onze showrooms door een afspraak te maken via de Afspraak maken-button.