Inhoud

Winkelmand

Sluiten
BlogSlaapadvies

Nek- en rugpijn verminderen met een goed matras

By 6 juli 2017maart 29th, 2022Geen reacties
nek- en rugpijn oplossen

Nek- en rugpijn verminderen met een goed matras.

6 juli, 2017

Opstaan met een stijve nek, stramme spieren of rugpijn? Dat is geen fijn begin van de dag. Zeker niet als de klachten de hele dag aanhouden of erger nog: structureel worden. Wist je dat de kans groot is dat deze klachten komen door een onnatuurlijke slaaphouding, veroorzaakt door je matras. Bij Lavital zorgen wij daarom voor een persoonlijk en geheel op maat gemaakt matras, waardoor je lichaam in een natuurlijke positie ligt en de klachten verminderen.

Hoe kan een Lavital matras nek- en rugpijn verminderen?

Wij maken bedden die helemaal zijn afgestemd op jouw lichaam. De kern van het matras wordt samengesteld op basis van je gewicht, postuur en slaaphouding. Dit betekent dat je lichaam op alle plekken de juiste ondersteuning krijgt. Ben je een zijslaper? Dan kunnen wij in je matras een schouderzone maken, zodat je schouder dieper in het matras kan zakken en je wervelkolom recht komt te liggen.

Een goede slaaphouding valt of staat met de juiste tegendruk van het matras. Vergelijk het met een strandwandeling. Waar loop je het fijnst; in het zachte zand of in het harde zand? In eerste instantie voelt het zachte zand fijn onder je voeten, maar zodra je een flink stuk doorwandelt dan verplaats je je looppad hoogstwaarschijnlijk richting het harde zand. Waarom? Omdat de tegendruk onder je voeten daar hoger is waardoor je makkelijker kunt bewegen. Hetzelfde geldt voor je matras. Bij de juiste druk voel je je op je best, want je lichaam hoeft zich minder in te spannen om goed te liggen.

Fysiotherapeuten en Lavital-slapers zijn enthousiast over de resultaten van het slapen op onze matrassen. Reuma-, artrose- en herniapatiënten ervaren minder pijnklachten na het slapen op een natuurlijk matras van Lavital.

Nek- en rugpijn stoppen

Rug- en nekklachten komen vaak pas op latere leeftijd tot uiting, terwijl het ontstaan ervan al veel eerder begint. We slapen gemiddeld een derde van ons leven, dus je kunt je wel voorstellen wat voor invloed een onnatuurlijke slaaphouding heeft op je spieren en gewrichten.

Maak vandaag nog een eind aan je rug- en nekklachten of beter nog: voorkom dat je ze krijgt. Kom langs in een van onze showrooms door een afspraak te maken via de Afspraak maken-button.