Inhoud

Winkelmand

Sluiten
Blog

Kiezen voor een natuurlijk kindermatras

natuurlijk eindbed

Natuurlijk kindermatras

1 juni, 2023

Natuurlijke materialen zijn tegenwoordig steeds populairder als het gaat om matrassen. Het is begrijpelijk dat ouders dan vooral ook voor hun kinderen op zoek gaan naar natuurlijke matrassen voor baby, kind en junior. Want zeker de eerste jaren in een kinderleven wordt veelal slapend doorgebracht. Wat zijn de voordelen en welke bijdrage brengt een natuurlijk matras voor kinderen? 

Kindermatras met natuurlijke materialen 

Een natuurlijk matras is gemaakt van natuurvezels zoals wol, katoen, paardenhaar en zeegras. Deze materialen zijn duurzaam en ademend, wat betekent dat ze comfortabeler zijn en beter zijn voor de gezondheid van je kind. Natuurlijke materialen zijn hypoallergeen en vrij van chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van uw kind. 

Een matras van wol is bijvoorbeeld geweldig om te gebruiken voor een kindermatras omdat wol een natuurlijke warmteregulator is. Het helpt de lichaamstemperatuur te reguleren, waardoor kinderen comfortabeler slapen en minder kans hebben op warme nachten. Daarnaast is wol hypoallergeen en resistent tegen huisstofmijt en schimmels, waardoor het een perfecte keuze is voor kinderen met allergieën. 

Paardenhaar is een materiaal dat veel wordt gebruikt in natuurlijke matrassen voor de van nature veerkrachtige eigenschappen. Dit betekent dat het een perfecte keuze is voor kinderen die op hun rug of zij slapen, omdat het de natuurlijke kromming van hun wervelkolom ondersteunt. Het zachte en comfortabele katoen is ademend en hypoallergeen.  

Zeegras heeft vocht absorberende eigenschappen en het hoge gehalte aan jodium zijn een bijkomend voordeel voor kinderen met astmatische of luchtweg problemen.  

Duurzaam kindermatras 

Vanzelfsprekend zijn natuurlijke materialen beter voor het milieu. Ze worden moeiteloos uit de natuur gehaald, hebben een langere levensduur en kunnen zelfs zonder problemen weer aan de natuur teruggegeven worden. Zo is het natuurlijke matras niet alleen duurzaam maar ook circulair. Een matras dat niet alleen goed voor ons lichaam zorgt, maar ook voor de natuur.