Veelgestelde vragen

Bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen aan Lavital. Misschien staat het antwoord op uw vraag er al tussen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

 

Wat zit er in de matrassen en boxsprings van Lavital verwerkt?

In onze matrassen en boxsprings worden alleen volledig natuurlijke materialen verwerkt. Wij werken met paardenhaar, schapen- en kamelenwol, vlas, katoen, hennep en zeegras. Voor onze ledikanten en boxsprings gebruiken wij FSC-gecertificeerd beuken- en eikenhout.

 

Ik heb last van allergieën. Kan ik wel op de matrassen en boxsprings van Lavital slapen?

Ja, dat kan. Iedereen die last heeft van allergieën kan slapen op de natuurlijke matrassen en boxsprings van Lavital. Veel voorkomende allergieën zijn voor huisstofmijt, wol en paardenhaar. Huisstofmijt leeft in matrassen van onze dode huidschilfers en laten uitwerpselen achter. Vanwege deze uitwerpselen zijn tien à vijftien procent van de Nederlanders allergisch voor huisstofmijt.

Doordat wij werken met een zeer dicht geweven 100% biologische katoenen tijk, voorkomen wij dat huidschilfers gemakkelijk jouw matras in kunnen trekken waar huisstofmijt van leeft. Huisstofmijt houdt niet van een frisse en schone omgeving. Door het fantastische ventilerend vermogen van de natuurlijke vezels die in je matras verwerkt zijn geven wij de huisstofmijt geen fijne omgeving om zich te vertoeven. Zo heb je met onze matrassen geen last van je huisstofmijtallergie.

Ben je allergisch voor wol of paardenhaar? Ook hier biedt onze zeer dicht geweven 100% biologische katoenen tijk de oplossing, omdat je niet rechtstreeks in contact komt met de wol of het paardenhaar.

Mocht je om bepaalde redenen toch bepaalde natuurvezels willen vermijden in je matras, dan is dat natuurlijk geen probleem. Samen met onze slaapadviseurs gaan we kijken voor een passend alternatief.

 

Kan ik proefliggen op de Lavital-matrassen? Zo ja, waar kan ik komen proefliggen?

Wij nodigen je graag uit te komen proefliggen en zelf te ervaren hoe het is om te liggen op een bed dat bestaat uit natuurlijke materialen. Proefliggen kan alleen binnen één van onze drie showrooms: Lavital Zwaag (Noord-Holland), Lavital de Wijk (Drenthe), Lavital Drunen (Noord-Brabant). Via onze Store Locater vindt je de dichtstbijzijnde showroom.

 

Is het mogelijk om een matras op maat te laten produceren bij Lavital?

Ja, het is bij Lavital mogelijk om de matrassen in elke gewenste lengte- en breedtemaat te laten maken. Het is tevens bij ons mogelijk om zelf de stoffering van het matras of de boxspring uit te kiezen. Wij bieden in onze showrooms ruime keuze in de mooiste, natuurlijke en luxe stoffen. Neem gerust een kijkje en creëer je eigen droombed!

Wat kost een Lavital-matras?

Een Lavital-matras is een maatproduct. Wij geloven dat om echt een goede nachtrust te kunnen krijgen, het matras afgestemd moet worden op de eigenaar ervan. Hierdoor zijn geen twee matrassen hetzelfde en ook geen prijs. Gezien de verschillende matrassen die wij aanbieden hanteren wij wel een vanaf-prijs die vervolgens na de complete matras samenstelling resulteert in een uiteindelijke verkoopprijs.

 

Hoelang bieden jullie garantie op de matrassen en boxsprings?

Alleen op veer- en constructiebreuk geven wij een levenslange garantie. Ons verenpakket gaat zeker tien tot vijftien jaar mee. Mocht het nodig zijn dan kunnen wij het verenpakket met het grootste gemak voor je vervangen.

 

Kan ik ook alleen een topdekmatras bij jullie aanschaffen en deze op mijn eigen matras leggen?

Het is mogelijk om alleen een topdekmatras bij ons aan te schaffen en dit bovenop je eigen matras te leggen. Let er dan wel op dat je eigen matras niet verouderd is of kuilen heeft. Om optimaal te kunnen genieten van een nieuwe topdekmatras is het belangrijk dat het matras eronder nog in goede staat is.

 

Kan ik bij jullie mijn eigen matras laten bijvullen?

Absoluut! Te allen tijde is het mogelijk om voor onze matrassen zowel de veersterktes aan te passen als de materialen te vervangen in ons werkatelier. Zo streven wij ernaar om zo duurzaam mogelijk te produceren.

 

Kan ik bij jullie een eigen stoffering voor mijn matras / boxspring uitkiezen?

Ja, het is bij ons mogelijk om zelf de stoffering te kiezen van je matras en boxspring. Wij beschikken over een ruime selectie stoffen in verschillende materialen, kleuren en patronen. Heb je zelf een eigen type stof gevonden die je wilt gebruiken voor je bed? Dan kan je deze stof aan ons meegeven zodat wij jouw droombed hiermee kunnen maken.

Wat zijn de wasvoorschriften voor mijn (topdek)matras?

Frisse lucht en zonlicht reinigen de natuurlijke materialen in het matras, (chemische) schoonmaakmiddelen zijn niet nodig. Een goede ventilatie in de slaapkamer is dus van essentieel belang. Daarnaast adviseren wij om het (topdek)matras op te maken met een biologisch katoenen molton en hoeslaken die je kunt wassen naar de daarop aangegeven wasvoorschriften. Mocht er toch een vlekje ontstaan, dan is een sopje van lauwwarm water en groene zeep vaak al voldoende. Wij raden wel aan om van te voren eerst op een onopvallend deel te checken of het sopje geen vlekken achterlaat op de stoffering.

 

Waar kan ik de matrassen en boxsprings van Lavital vinden? 

De matrassen en boxsprings van Lavital zijn uitsluitend te vinden in onze Lavital-showrooms. Vind via de Store Locater de dichtstbijzijnde showroom.

 

Waar worden de matrassen en boxsprings van Lavital gemaakt?

De matrassen en boxsprings van Lavital worden allemaal op Hollandse bodem gemaakt. De ambachtelijke werkplaats van onze beddenmakers staat in Zwaag (Noord-Holland), waar tevens één van onze showrooms gevestigd is. Dus mocht je een bezoekje willen brengen aan onze showroom in Zwaag, dan kan je gelijk ook even in onze werkplaats een kijkje nemen om te zien hoe de matrassen gemaakt worden.

 

Hoe gaan jullie met deze Corona-omstandigheden om? Zijn er veranderingen doorgevoerd?

De gezondheid van onze medewerkers en onze klanten hebben vanzelfsprekend de hoogte prioriteit. Deze ontwikkelingen omtrent Covid-19 hebben uiteraard nieuwe uitdagingen met zich meegebracht. Het is mogelijk om -veilig- onze showrooms te bezoeken, al werken wij momenteel wel alleen op afspraak, oftewel via Private Shopping. Alle overige maatregelen omtrent Covid-19 zijn te vinden op onze speciale pagina met alle corona maatregelen die door ons zijn genomen.

 

Staat je vraag er niet tussen? Dan kan je ons altijd bellen of mailen

BACK
Paste your AdWords Remarketing code here