Veelgestelde vragen

Bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen aan Lavital. Misschien staat het antwoord op uw vraag er al tussen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

 

Wat zit er in de matrassen en boxsprings van Lavital verwerkt?

In onze matrassen en boxsprings worden volledig natuurlijke en biologische materialen verwerkt. Wij werken met paardenhaar, schapen- en kamelenwol, vlas, katoen en zeegras. Voor onze ledikanten en boxsprings gebruiken wij FSC-gecertificeerd beuken- en eikenhout.

 

Ik heb last van allergieën. Kan ik wel op de matrassen en boxsprings van Lavital slapen?

Ja, dat kan. Iedereen die last heeft van allergieën kan slapen op de natuurlijke matrassen en boxsprings van Lavital. Veel voorkomende allergieën zijn voor huisstofmijt, wol en paardenhaar. Huisstofmijt leeft in matrassen van onze dode huidschilfers en laten uitwerpselen achter. Vanwege deze uitwerpselen zijn tien à vijftien procent van de Nederlanders allergisch voor huisstofmijt.

Doordat wij werken met een zeer dicht geweven 100% biologische katoenen tijk, voorkomen wij dat uw huidschilfers gemakkelijk uw matras in kunnen trekken waar huisstofmijt van leeft. Huisstofmijt houdt niet van een frisse en schone omgeving. Door het fantastische ventilerend vermogen van de natuurlijke vezels die in uw matras verwerkt zijn geven wij de huisstofmijt geen fijne omgeving om zich te vertoeven. Zo heeft u met onze matrassen geen last van uw huisstofmijtallergie.

Bent u allergisch voor wol of paardenhaar? Ook hier biedt onze zeer dicht geweven 100% biologische katoenen tijk de oplossing, omdat u niet rechtstreeks in contact komt met de wol of het paardenhaar.

Mocht u om bepaalde redenen toch bepaalde natuurvezels willen vermijden in uw matras, dan is dat natuurlijk geen probleem. Vraag bij één van onze slaapadviseurs voor een passend alternatief.

 

Kan ik proefliggen op de Lavitalmatrassen? Zo ja, waar kan ik komen proefliggen?

Wij nodigen u graag uit te komen proefliggen en zelf te ervaren hoe het is om te liggen op een bed dat bestaat uit natuurlijke materialen. Via onze Store Locater vindt u uw dichtstbijzijnde Lavitalwinkel.

 

Is het mogelijk om een matras op maat te laten produceren bij Lavital?

Ja, het is bij Lavital mogelijk om de matrassen in elke gewenste lengte- en breedtemaat te laten maken. Het is tevens bij ons mogelijk om zelf de stoffering van het matras of de boxspring uit te kiezen. Wij bieden in onze winkels ruime keuze in de mooiste, natuurlijke en luxe stoffen. Neem gerust een kijkje en creëer uw eigen droombed!

 

Hoe lang bieden jullie garantie op de matrassen en boxsprings?

Wij geven levenslange garantie op veer- en constructiebreuk. Ons verenpakket gaat zeker tien tot vijftien jaar mee. Mocht het nodig zijn dan kunnen wij het verenpakket met het grootste gemak voor u vervangen.

 

Kan ik ook alleen een topdekmatras bij jullie aanschaffen en deze op mijn eigen matras leggen?

Het is mogelijk om alleen een topdekmatras aan te schaffen en dit bovenop uw eigen matras te leggen. Let er wel op dat uw eigen matras dan niet verouderd is of kuilen bevat. Om optimaal te kunnen genieten van een nieuwe topdekmatras dient het matras eronder nog in een goede staat te verkeren.

 

Kan ik bij jullie mijn eigen matras laten bijvullen?

Absoluut! Te allen tijde is het mogelijk om voor onze matrassen zowel de veersterktes aan te passen als de materialen te vervangen in ons werkatelier. Zo streven wij ernaar om zo duurzaam mogelijk te produceren.

 

Kan ik bij jullie een eigen stoffering voor mijn matras / boxspring uitkiezen?

Ja, het is bij ons mogelijk om zelf de stoffering te kiezen van uw matras en boxspring. Wij beschikken over een ruime selectie stoffen in verschillende materialen, kleuren en patronen. Zo kunt u echt uw eigen droombed creëren.

 

Wat zijn de wasvoorschriften voor mijn (topdek)matras?

Frisse lucht en UV-straling reinigen de natuurlijke materialen in het matras, (chemische) schoonmaakmiddelen zijn niet nodig. Een goede ventilatie in uw slaapkamer is dus van essentieel belang. Daarnaast adviseren wij om het (topdek)matras op te maken met een biologisch katoenen molton en hoeslaken die u kunt wassen naar de daarop aangegeven wasvoorschriften.

 

Waar kan ik de matrassen en boxsprings van Lavital vinden? 

De matrassen en boxsprings van Lavital zijn uitsluitend te vinden in onze Lavitalwinkels. Vind via de Store Locater uw dichtstbijzijnde Lavital-winkel.

 

Waar worden de matrassen en boxsprings van Lavital gecreëerd?

De matrassen en boxsprings van Lavital worden in zijn geheel in Nederland handgemaakt. De ambachtelijke werkplaats van onze beddenmakers staat in Zwaag, waar tevens één van onze showrooms gevestigd is. Wilt u met uw eigen ogen zien hoe een Lavital matras geproduceerd wordt? Kom gerust langs in onze showroom in Zwaag en volg het proces!

 

Hoe gaan jullie met deze Corona-omstandigheden om? Zijn er veranderingen doorgevoerd?

De gezondheid van onze medewerkers en onze klanten hebben uiteraard de hoogte prioriteit. Deze ontwikkelingen omtrent Corona hebben uiteraard nieuwe uitdagingen met zich meegebracht. Het is mogelijk om -veilig- onze showrooms te bezoeken, al werken wij momenteel wel alleen op afspraak, oftewel via Private Shopping. Ook is het mogelijk om een thuisafspraak in te plannen, waarbij één van onze (fitte!) slaapadviseurs bij u thuis komt en u advies geeft over een natuurmatras op maat en u kunt proefloggen in uw eigen omgeving. Alle overige maatregelen omtrent corona zijn te vinden op onze speciale pagina met alle corona maatregelen die door ons zijn genomen.

 

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

BACK