slaapverschillen man vrouw, lavital, blog

Slapen vrouwen anders dan mannen?

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus, aldus het beroemde boek van John Gray over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Op veel fronten worden die verschillen de laatste jaren steeds kleiner, maar op het gebied van ons lichaam en hoe we slapen verandert er niet zoveel en zijn er wel degelijk belangrijke verschillen om in gedachte te houden, zeker bij aanschaf van een nieuw matras.

Zelfs de dromen zijn anders

Een paar verschillen tussen het slaapgedrag van mannen en vrouwen:

  • Vrouwen slapen vaak minder diep dan mannen en worden hierdoor eerder wakker;
  • Mannen zijn daarentegen weer gevoeliger voor slaaptekort dan vrouwen;
  • Zelfs de droomwereld van mannen en vrouwen verschilt, zo dromen vrouwen vaker over persoonlijke conflicten en mannen eerder over algemene rampen.

We kunnen met deze verschillen rekening houden door te zorgen voor een voldoende aantal uren slaap en door het opbouwen van een goed slaapritme. Toch is er nog meer wat we kunnen doen. Want hoe draagt het matras, waar u zoveel uren op ligt, bij aan een goed slaapritme? Is daarin een verschil in te vinden tussen mannen en vrouwen? Jazeker!

Een andere slaaphouding

Hoewel mannen en vrouwen op veel vlakken steeds meer elkaars gelijken worden, blijven op fysiek gebied grote verschillen bestaan. Zo is er sprake van een totaal andere lichaamsbouw. Vrouwen hebben bredere heupen en een smaller bovenlichaam dan mannen en dat zorgt voor een andere slaaphouding die voor hen ideaal aanvoelt.

Zodra een vrouw op een standaardmatras slaapt, ziet u vaak dat de heupen gekanteld zijn en dat kan vervelende gevolgen hebben, waaronder het ontstaan van nek- en rugpijn. Een goed gevuld kussen zorgt ervoor dat het hoofd hoger komt te liggen en de ruggengraat rechter loopt. Dit kan dus zeker helpen in het zorgen voor een goede slaaphouding, maar het is slechts een tijdelijke oplossing. De oorzaak van het probleem zit namelijk in het matras. Een verkeerd matras veroorzaakt een verkeerde lighouding waardoor de schouders en lendenen geen goede ondersteuning krijgen en de bekken in een gekantelde positie gaan liggen.

Een goede slaaphouding, een goede gezondheid

Bij Lavital stemmen we onze natuurlijke matrassen helemaal af op uw lichaamsbouw, of u nu man of vrouw bent. Na een nauwkeurige inmeting wordt er gekeken naar persoonlijke kenmerken, wensen en behoeften. Een derde van uw leven (ongeveer 25 jaar!) spendeert u op uw matras en daarom is het van belang dat uw matras goed bij uw lichaam past. Op deze manier voorkomt u vervelende gezondheidsklachten en zorgt u voor een uitgerust gevoel en meer energie bij het opstaan.

Download de brochure over onze handgemaakte en biologische matrassen of boxsprings. Of maak een afspraak: wij verwelkomen u graag in één van onze vestigingen.

Maak een afspraak in een van onze Lavital Stores

En ervaar het liggen op een Lavital matras
Maak een afspraak
BACK
Paste your AdWords Remarketing code here