natuurlijk slapen, lavital, blog

Slaapt u al op natuurlijke materialen?

Biologisch en duurzaam is de trend. Tegenwoordig is men steeds bewuster bezig met lichaam en gezondheid. Er wordt veel aandacht besteed aan het kopen van biologische voeding en kleding die op duurzame wijze is geproduceerd. Helaas zijn nog maar weinig mensen op de hoogte van de belangrijke bijdrage die slapen op een bed van natuurlijke materialen heeft voor de gezondheid.

Maak kennis met de filosofie van Lavital, waar wordt gestreefd naar meer bewustzijn in het slapen op natuurlijke materialen. Het bed is namelijk één van de meest intensiefst gebruikte objecten in huis en in een mensenleven. Dagelijks brengt men een derde deel van de dag in bed door. Wist u dat bijna 95% van de Nederlanders op een bed slaapt waarin plastic en chemische materialen zijn verwerkt?

Lavital is om deze reden gespecialiseerd in het creëren van gepersonaliseerde, natuurlijke matrassen en boxsprings waarin natuurvezels zijn verwerkt. Natuurlijk slapen voor een gezonde nachtrust.

Beddenrevolutie: weg met synthetische materialen en schuim

Natuurlijk slapen op natuurzuivere materialen is helaas nog niet vanzelfsprekend. Het merendeel van de matrassen bevat lichaamsvreemd materiaal zoals plastic, synthetische materialen en chemische stoffen.

natuurlijk-slapen-frans-segersFrans Segers (oprichter Lavital): ‘Synthetische matrassen en boxsprings zijn thermisch niet neutraal en houden vocht en warmte vast. Logisch, want het materiaal is namelijk in de jaren ’50 door de petrochemische industrie ontwikkeld als optimaal isolatiemateriaal in de bouw. Aan matrassen wordt meer verdiend dan aan isolatiemateriaal en dat is de reden dat veel mensen op plastic slapen. Van de consequenties en invloed van dit materiaal heeft men nog maar weinig weet.’

Het is belangrijk om aandachtig te kijken naar hoe we slapen en vooral waarop we slapen. De veelgebruikte synthetische materialen en schuimproducten zijn ongeschikt voor de verwerking in bedden en matrassen aangezien deze sponsachtige materialen slecht ventileren en juist warmte en vocht vasthouden die broei-effecten veroorzaken.

Daarnaast wordt het materiaal verpulverd door de zouten in het lichaamsvocht, met als gevolg dat het matras degenereert en een veel te korte levensduur heeft. Bedenk dat er ook schadelijke chemische processen nodig zijn om deze schuimproducten te kunnen produceren. Een nadeel voor mens en milieu.

Massaproductie tegenover een matras op maat

Weinig mensen zijn op de hoogte van wat slapen op een gepersonaliseerd matras met natuurvezel voor hun nachtrust en gezondheid kan doen. Veel bedfabrikanten gebruiken massaproductie, terwijl slapen op een gepersonaliseerd matras het lichaam de juiste ondersteuning en het juiste comfort geeft gedurende de nacht.

Geen mens is immers gelijk. Ieder lichaam is anders gebouwd in lengte, gewicht, proporties en dit resulteert bovendien in een andere slaaphouding. Nauwkeurig inmeten en het bespreken van persoonlijke voorkeuren zijn absolute voorwaarden voor een slaapsysteem op maat.

Eigenlijk is een matras op maat, die het natuurlijk functioneren van het lichaam ondersteunt, niet meer dan logisch.

Natuurlijk slapen op een gepersonaliseerd matras

Door de royale verwerking van katoen, wol, vlas, paardenhaar en kamelenwol in onze matrassen ontstaat een gezond slaapklimaat, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken voor de schadelijke gevolgen van eventueel lichaamsvreemd materiaal als plastic en synthetische materialen. De juiste ondersteuning, die een gepersonaliseerd matras en gepersonaliseerde boxsprings geven aan het lichaam, zorgt voor een gezonde nachtrust en een uitgerust gevoel. Begin de dag energiek!

Veel slaapproblemen als nek- en rugpijn en nachtzweten kunnen worden opgelost met een natuurlijk, gepersonaliseerd bed. Benieuwd naar wat een Lavitalbed voor uw nachtrust kan betekenen? Kom proefliggen in één van onze vestigingen of neem contact met ons op.

Maak een afspraak in een van onze Lavital Stores

En ervaar het liggen op een Lavital matras
Maak een afspraak
BACK
Paste your AdWords Remarketing code here