De Corantijn 28a, 1689 AP Zwaag 0229-241307 | Dorpsstraat 8, 7957 AV De Wijk 0522-851928 | Grotestraat 278, 5151 BS Drunen 0416-745490

Natuurlijk slapen is niet voor iedereen

Het is steeds normaler om biologische voeding te kopen en kleding die op duurzame wijze is geproduceerd. Maar nadenken over waar je op slaapt, gebeurt nog maar weinig. Lavital probeert hierin een voortrekkersrol te spelen door mensen bewust te laten worden van wat belangrijk is als het aankomt op jouw bed zodat je hierin een betere keuze kunt maken. Het bed is namelijk een van de meest intensiefst gebruikte objecten in huis.

Natuurlijk slapen is voor early adopters

Daarom houdt Lavital vast aan een duidelijke en ‘tegendraadse’ visie die de gevestigde ideeën en onjuiste informatieverstrekking in de slaapkamerbranche op de schop gooien. Lavital wil zuivere topkwaliteit leveren, door te slapen op natuurlijke materialen in plaats van plastic en latex. En deze ambachtelijk laten produceren en afstemmen op jouw lichaam en persoonlijke kenmerken, wensen en behoeften.

Geen mens is immers gelijk! Nu is dat misschien alleen nog voor de koplopers en ‘early adopters’, maar de hoop is dat uiteindelijk ook de massa tot inzicht komt dat slapen op natuurlijke materialen wenselijk is en beter voor je lichaam.

Beddenrevolutie: weg met latex en schuim

natuurlijk-slapen-frans-segersFrans Segers (oprichter Lavital): ‘Synthetische matrassen en boxsprings zijn thermisch niet neutraal en houden vocht en warmte vast. Logisch, want het materiaal is namelijk in de jaren ’50 door de petrochemische industrie ontwikkeld als optimaal isolatiemateriaal in de bouw. Aan matrassen wordt meer verdiend dan aan isolatiemateriaal en dat is de reden waarom veel mensen op plastic slapen. Van de consequenties en invloed van dit materiaal heeft men nog maar weinig weet.’

Het wordt hoog tijd dat we anders gaan kijken naar hoe we slapen en vooral waarop we slapen. Lavital probeert je het alternatief te laten zien: slapen op natuurlijke materialen. Latex en schuimproducten zijn ongeschikt voor de verwerking in bedden, want deze sponsachtige materialen ventileren slecht en kunnen broei-effecten veroorzaken.

Daarnaast verpulvert het materiaal door de zouten in het lichaamsvocht, met als gevolg dat het matras degenereert en een veel te korte levensduur heeft. Daarboven op komt nog dat er schadelijke chemische processen nodig zijn om schuimproducten te produceren, helemaal niet duurzaam dus.

Massa productie vs persoonlijke wensen

Het is moeilijk om je weg te vinden in het oerwoud van aanbod in beddenwinkels en slaapadviseurs. Vaak worden er technisch zeer tegenstrijdige slaapsystemen aangeboden, maar zie daar maar eens doorheen te prikken. Er zijn zoveel dingen om op te letten, wat is nu goed en wat is niet goed voor je?

Lavital is niet van deze massa productie en -verkoop, omdat het heel belangrijk is dat er rekening wordt gehouden met jouw persoonlijke kenmerken, zoals lengte, gewicht, proporties en slaaphouding. Lavital bouwt ecologische boxsprings die het natuurlijk functioneren van uw lichaam ondersteunen. Alleen dan is er sprake van een echt goede investering in een bed dat bij jou past.

Met een gezonde slaapkamer kunt u ook slaapproblemen oplossen! Heeft u vragen of opmerkingen over dit artikel? Stel ze gerust, wij komen graag met u in contact!

Maak een afspraak in een van onze Lavital Stores

En ervaar het liggen op een Lavital matras
Maak een afspraak
Natuurlijk slapen is niet voor iedereen
4.5 (89.23%) 13 waarderingen
BACK
PRODUCTMENU