De Corantijn 28a 1689 AP Zwaag (hoofdkantoor) 0229-241307 Dorpsstraat 8 7957 AV De Wijk 0522-851928
nachtzweten oplossen

Last van nachtzweten? Lavital heeft het antwoord

Heeft u last van nachtelijk transpireren (nachtzweten) en wilt u daar graag vanaf? Dat snappen wij bij Lavital maar al te goed. Sterker nog; de kans is groot dat we u ervan af kunnen helpen. Hoe? Dat vertellen wij u graag.

De oorzaak van nachtzweten

Misschien heeft u elders al eens gezocht naar de oorzaak van uw nachtzweten en heeft u diverse oorzaken afgestreept. Wat ons opvalt is dat er vaak naar lichamelijke of omgevingsgerelateerde oorzaken gekeken wordt. Ziekte, hormonen, stress, het klimaat waarin u slaapt. Factoren die zeker van invloed kunnen zijn op de mate waarin u transpireert, maar één van de meest voorkomende oorzaken ligt dichterbij dan u denkt; uw bed.
Heeft u er bijvoorbeeld wel eens bij stilgestaan dat het matras waarop u slaapt hoogstwaarschijnlijk grotendeels uit latex of plastic bestaat? Onnatuurlijk materiaal dat niet ademt en vocht vasthoudt. In deze matrassen kan de warmte nergens naar toe, wat ertoe leidt dat er een broei-effect ontstaat in uw eigen bed. Het gevolg is dat u (overmatig) gaat zweten.

De oplossing tegen nachtzweten

Bij Lavital maken we het verschil. Wij helpen u aan een bed dat in zijn geheel is vervaardigd uit natuurlijke materialen. Wij werken uitsluitend met wol, biologisch katoen, vlas, kamelen- en paardenhaar. Natuurlijke materialen ademen volop en dus is er koelte wanneer u het warm heeft en warmte wanneer u het koud heeft.

Dus, koel in de zomer en warm in de winter?

Dat klopt. De natuurlijk materialen die wij in onze bedden gebruiken bestaan uit vezels die hol zijn van binnen. Vocht en warmte worden hierdoor makkelijk opgenomen. Het verschil met plastic of latex matrassen is echter dat de natuurlijke vezels in onze bedden het vocht en de warmte ook weer los laten.

De temperatuur reguleert zich geheel op basis van uw lichaamstemperatuur en de omgevingstemperatuur. Een Lavital bed biedt u dus altijd een aangename temperatuur, waardoor nachtelijk zweten wordt voorkomen. En u hoeft hier verder niets voor te doen. Alleen maar lekker te gaan slapen.

Ook lekker gaan slapen?

Onze natuurlijke bedden worden volledig op maat gemaakt met de materialen – en volgens de maten – die u wenst. Wilt u de nacht doorkomen zonder transpiratie, op een bed dat u het comfort geeft dat u verdient?

Wij verwelkomen u graag in één van onze vestigingen om u het antwoord op uw nachtelijk zweten te laten beleven. U kunt natuurlijk ook telefonisch een afspraak met ons maken. U kunt de vestiging Zwaag (Noord-Holland) bereiken via 0229 241 307, of bel onze vestiging in De Wijk (Drenthe) op 0522 851 928.

BACK
PRODUCTMENU