De Corantijn 28a, 1689 AP Zwaag 0229-241307 | Dorpsstraat 8, 7957 AV De Wijk 0522-851928 | Grotestraat 278, 5151 BS Drunen 0416-745490
nachtzweten oplossen

Nachtzweten? Lavital heeft het antwoord

Heeft u last van nachtelijk transpireren (nachtzweten) en wilt u daar graag vanaf? Dat snappen wij bij Lavital maar al te goed. Sterker nog; de kans is groot dat we u ervan af kunnen helpen. Hoe? Dat vertellen wij u graag.

Nachtzweten

Nachtzweten is een veel voorkomend en erg vervelend probleem. Ieder mens zweet in een beperkte mate tijdens de nacht. Zweten is namelijk een natuurlijk koelsysteem en doen we om het lichaam af te laten koelen zodat we een constante temperatuur van 37 graden behouden. Zweten zorgt er dus voor dat ons lichaam niet oververhit raakt.

Een gemiddelde nacht is goed voor 0.25 tot 2 liter vochtverlies door middel van nachtzweten. Als de hoeveelheid zweet de nachtrust beïnvloed dan kan dat vervelende gevolgen hebben.

Nachtzweten oorzaak

Misschien heeft u elders al eens gezocht naar de oorzaak van nachtzweten en heeft u diverse oorzaken afgestreept. Wat ons opvalt is dat er door verschillende websites naar lichamelijke of omgevingsgerelateerde oorzaken van nachtzweten wordt gekeken. Ziekte, hormonen, stress, het klimaat waarin u slaapt. Factoren die zeker van invloed kunnen zijn van de mate van nachtelijk zweten, maar één van de meest voorkomende oorzaken van nachtzweten is dichterbij dan u denkt.

Heeft u er bijvoorbeeld wel eens bij stilgestaan dat het matras waarop u slaapt hoogstwaarschijnlijk grotendeels uit synthetische (plastic) materialen bestaat? Lichaamsvreemd materiaal dat niet ademt en juist vocht en warmte vasthoudt. Als vocht en warmte niet goed gereguleerd wordt, kan het ertoe leiden dat er een broei-effect ontstaat. Het gevolg is dat u lichaam juist nog meer gaat zweten om af te koelen.

Gevolgen nachtelijk zweten

Slapen is bedoeld om het lichaam tot rust te laten komen. Het is daarom van groot belang dat uw lichaam tijdens de nacht zo veel mogelijk met rust wordt gelaten. Zodat uw fit aan een nieuwe dag kan beginnen.

Als de nachtrust met regelmaat verstoord wordt door bijvoorbeeld nachtzweten dan kunt u chronisch vermoeid raken, bent u meer prikkelbaar, gevoeliger voor stress, minder scherp en bovendien voelt u zich minder fit. Dit gaat helaas ten kosten van de kwaliteit van leven, hoewel de oplossing vrij simpel kan zijn.

Oplossing tegen nachtzweten

Bij Lavital maken we het verschil. Wij helpen u aan een bed dat in zijn geheel is vervaardigd uit natuurlijke materialen. Wij werken uitsluitend met natuurzuivere materialen zoals wol, biologisch katoen, vlas, kamelenwol en paardenhaar. Natuurlijke materialen ademen volop en dus is er koelte wanneer u het warm heeft en warmte wanneer u het koud heeft.

Koel in de zomer en warm in de winter

De natuurlijk materialen die wij in onze bedden gebruiken bestaan uit vezels die hol zijn van binnen. Vocht en warmte worden hierdoor makkelijk opgenomen. Het verschil met plastic of latex matrassen is echter dat de natuurlijke vezels in onze bedden het vocht en de warmte ook weer los laten.

De temperatuur reguleert zich geheel op basis van uw lichaamstemperatuur en de omgevingstemperatuur. Een Lavital bed biedt u dus altijd een aangename temperatuur, waardoor nachtelijk zweten wordt voorkomen. En u hoeft hier verder niets voor te doen. Alleen maar lekker te gaan slapen.

Ook lekker slapen?

Onze natuurlijke bedden worden volledig op maat gemaakt met de materialen – en volgens de maten – die u wenst. Wilt u de nacht doorkomen zonder transpiratie, op een bed dat u het comfort geeft dat u verdient?

Wij verwelkomen u graag in één van onze vestigingen om u het antwoord op uw nachtelijk zweten te laten beleven. U kunt natuurlijk ook telefonisch een afspraak met ons maken. U kunt de vestiging Zwaag (Noord-Holland) bereiken via 0229 241 307, of bel onze vestiging in De Wijk (Drenthe) op 0522 851 928.

Nachtzweten? Lavital heeft het antwoord
3.9 (77.78%) 9 waarderingen
BACK
PRODUCTMENU