Nachtelijk zweten

Nachtelijk zweten – Lavital heeft het antwoord

Heeft u last van nachtelijk zweten (nachtzweten) en wilt u daar graag vanaf? Bij Lavital snappen wij dat maar al te goed. Sterker nog; de kans is groot dat wij u ervan af kunnen helpen. De oplossing ligt namelijk dichterbij dan u denkt.

Nachtelijk zweten

Nachtelijk zweten is een veel voorkomend probleem. Ieder mens transpireert in beperkte mate tijdens de nacht. Door te zweten zorgt ons lichaam ervoor dat het niet oververhit raakt. Zweten is namelijk een natuurlijk koelsysteem en doet het lichaam om af te koelen zodat we een constante temperatuur van rond de 37 graden behouden.

Een gemiddelde nacht is goed voor 0.25 tot 2 liter vochtverlies door middel van nachtelijk zweten. Als de hoeveelheid zweet de nachtrust beïnvloed is er sprake van overmatig nachtzweten. Wat vervelende gevolgen kan hebben.

Oorzaken nachtzweten

Wat zijn nu precies de oorzaken van nachtzweten? Misschien heeft u elders al eens gezocht naar de oorzaak van nachtzweten en heeft u inmiddels diverse oorzaken afgestreept. Wat ons opvalt is dat er door verschillende websites naar lichamelijke of omgevingsgerelateerde oorzaken van nachtzweten wordt gekeken. Ziekte, hormonen, stress, het klimaat waarin men slaapt. Factoren die zeker van invloed kunnen zijn van de mate van nachtelijk zweten en ook zeer zeker onderzocht dienen te worden. Maar één van de meest voorkomende oorzaken van nachtzweten is dichterbij dan u denkt.

Heeft u er bijvoorbeeld wel eens bij stilgestaan dat het matras waarop u slaapt hoogstwaarschijnlijk grotendeels uit synthetische latex (plastic) bestaat? Latex werkt als een spons en heeft de eigenschap om vocht en warmte vast te houden. Als vocht en warmte niet goed gereguleerd wordt, kan het ertoe leiden dat er een broei-effect ontstaat. Het gevolg is dat het lichaam juist nog meer gaat zweten om af te koelen. Eigenlijk wordt nacht transpireren door een latex matras juist gestimuleerd.

Wat zijn de gevolgen van nachtelijk zweten?

Slapen is bedoeld om het lichaam tot rust te laten komen. Het is daarom van groot belang dat het lichaam tijdens de nacht zo veel mogelijk met rust wordt gelaten. Hierdoor kunt u fit en vol energie aan een nieuwe dag beginnen.

Als de nachtrust met regelmaat verstoord wordt door bijvoorbeeld nachtzweten dan kan het zelfs chronisch oververmoeid raken. Waardoor we prikkelbaar, gevoeliger voor stress, minder scherp en bovendien minder fit zijn overdag. Dit gaat helaas ten kosten van de kwaliteit van leven, hoewel de oplossing vrij simpel kan zijn.

De oplossing tegen nachtzweten

Wat biedt nu écht de oplossing tegen nachtzweten? Een bed dat uitsluitend bestaat uit natuurlijke materialen die met ons lichaam mee ademt. Bij Lavital zijn wij ervan overtuigd dat natuurlijk slapen op biologische matrassen en boxsprings de oplossing is om nachtelijk zweten te verhelpen. Uiteraard is de oplossing niet dat u helemaal niet meer gaat zweten tijdens de nacht. Maar door materialen te gebruiken die vocht en warmte reguleren. Wij helpen u aan een bed op maat dat in zijn geheel is vervaardigd van natuurlijke materialen. Er wordt alleen gewerkt met natuur zuivere materialen zoals wol, katoen, vlas, kamelen wol en paardenhaar.

Natuurlijke materialen ademen volop waardoor er dus koelte is wanneer je het warm hebt en warmte wanneer je het koud hebt. Een bed dat zich aan uw lichaam aanpast.

Koel in de zomer, warm in de winter

De natuurlijk materialen die wij in onze bedden gebruiken bestaan uit vezels die hol zijn van binnen. Vocht en warmte worden hierdoor makkelijk opgenomen. Het verschil met plastic of latex matrassen is echter dat de natuurlijke vezels in onze bedden het vocht en de warmte ook weer los laten.

De natuurlijke materialen in uw matras reguleren zich geheel op basis van uw lichaamstemperatuur en de omgevingstemperatuur. Een Lavital-bed biedt u dus altijd een aangename lichaamstemperatuur, waardoor nachtzweten wordt voorkomen. Het mooie is; hier hoeft u verder niets voor te doen. Alleen maar lekker te gaan slapen.

Ook lekker slapen?

Onze natuurlijke bedden worden volledig op maat gemaakt met de materialen – en volgens de maten – die u wenst. Wilt u de nacht doorkomen zonder transpiratie, op een bed dat u het comfort geeft dat u verdient?

Wij verwelkomen u graag in één van onze vestigingen.

Nachtelijk zweten – Lavital heeft het antwoord
4.6 (92.22%) 54 waarderingen
BACK
PRODUCTMENU