De Corantijn 28a, 1689 AP Zwaag 0229-241307 | Dorpsstraat 8, 7957 AV De Wijk 0522-851928 | Grotestraat 278, 5151 BS Drunen 0416-745490
Nachtelijk zweten

Nachtelijk zweten? Lavital heeft het antwoord

Heb je last van nachtelijk zweten (nachtzweten) en wil je daar graag vanaf? Bij Lavital snappen wij dat maar al te goed. Sterker nog; de kans is groot dat we je ervan af kunnen helpen. De oplossing ligt namelijk dichterbij dan je denkt.

Nachtelijk zweten

Nachtelijk zweten is een veel voorkomend en erg vervelend probleem. Ieder mens transpireert in een beperkte mate tijdens de nacht. Door te zweten zorgt ons lichaam ervoor dat het niet oververhit raakt. Zweten is namelijk een natuurlijk koelsysteem en doen we om het lichaam af te laten koelen zodat we een constante temperatuur van 37 graden behouden.

Een gemiddelde nacht is goed voor 0.25 tot 2 liter vochtverlies door middel van nachtelijk zweten. Als de hoeveelheid zweet de nachtrust beïnvloed dan kan dat vervelende gevolgen hebben.

Oorzaken nachtzweten

Wat zijn nu precies de oorzaken van nachtzweten? Misschien heb je elders al eens gezocht naar de oorzaak van nachtzweten en heb je inmiddels diverse oorzaken afgestreept. Wat ons opvalt is dat er door verschillende websites naar lichamelijke of omgevingsgerelateerde oorzaken van nachtzweten wordt gekeken. Ziekte, hormonen, stress, het klimaat waarin men slaapt. Factoren die zeker van invloed kunnen zijn van de mate van nachtelijk zweten, maar één van de meest voorkomende oorzaken van nachtzweten is dichterbij dan je denkt.

Heb je er bijvoorbeeld wel eens bij stilgestaan dat het matras waarop je slaapt hoogstwaarschijnlijk grotendeels uit synthetische (plastic) materialen bestaat? Lichaamsvreemd materiaal dat niet ademt en juist vocht en warmte vasthoudt. Als vocht en warmte niet goed gereguleerd wordt, kan het ertoe leiden dat er een broei-effect ontstaat. Het gevolg is dat je lichaam juist nog meer gaat zweten om af te koelen.

Wat zijn de gevolgen van nachtelijk zweten?

Slapen is bedoeld om het lichaam tot rust te laten komen. Het is daarom van groot belang dat je lichaam tijdens de nacht zo veel mogelijk met rust wordt gelaten. Hierdoor kunt je fit en vol energie aan een nieuwe dag beginnen.

Als de nachtrust met regelmaat verstoord wordt door bijvoorbeeld nachtzweten dan kunt je chronisch vermoeid raken, ben je meer prikkelbaar, gevoeliger voor stress, minder scherp en bovendien voel je je minder fit. Dit gaat helaas ten kosten van de kwaliteit van leven, hoewel de oplossing eigenlijk vrij simpel is.

De oplossing tegen nachtzweten

Wat biedt nu écht de oplossing tegen nachtzweten? Een bed dat uitsluitend bestaat uit natuurlijke materialen. Bij Lavital zijn wij overtuigd van natuurlijk slapen en maken we het verschil met onze matrassen en boxsprings. Wij helpen je aan een bed dat in zijn geheel is vervaardigd uit natuurlijke materialen. Er wordt alleen gewerkt met natuurzuivere materialen zoals wol, biologisch katoen, vlas, kamelenwol en paardenhaar.

Natuurlijke materialen ademen volop waardoor er dus koelte is wanneer je het warm hebt en warmte wanneer je het koud hebt. Een bed dat zich aan jouw lichaam aanpast, precies zoals de natuur het bedoeld heeft.

Koel in de zomer, warm in de winter

De natuurlijk materialen die wij in onze bedden gebruiken bestaan uit vezels die hol zijn van binnen. Vocht en warmte worden hierdoor makkelijk opgenomen. Het verschil met plastic of latex matrassen is echter dat de natuurlijke vezels in onze bedden het vocht en de warmte ook weer los laten.

De natuurlijke materialen in uw matras reguleren zich geheel op basis van uw lichaamstemperatuur en de omgevingstemperatuur. Een Lavital-bed biedt u dus altijd een aangename lichaamstemperatuur, waardoor nachtzweten wordt voorkomen. Het mooie is; hier hoeft u verder niets voor te doen. Alleen maar lekker te gaan slapen.

Ook lekker slapen?

Onze natuurlijke bedden worden volledig op maat gemaakt met de materialen – en volgens de maten – die u wenst. Wilt u de nacht doorkomen zonder transpiratie, op een bed dat u het comfort geeft dat u verdient?

Wij verwelkomen u graag in één van onze vestigingen.

Nachtelijk zweten? Lavital heeft het antwoord
3.6 (72%) 15 waarderingen
BACK
PRODUCTMENU