Natuurlijk slapen op natuurvezels

Bij Lavital zijn we ervan overtuigd dat natuurlijk slapen op natuurlijke materialen zorgt voor een optimale opbouw van energie gedurende de nacht. Tegenwoordig zijn steeds meer mensen op de hoogte van schadelijke stoffen en chemicaliën die zich een weg weten te vinden in onze voedsel, kleding, cosmetica en lichaamsverzorging. Toch wordt een belangrijk onderdeel – dat een derde van ons leven uitmaakt – nog steeds over het hoofd gezien: ons bed.

Wist je dat bijna 95% van de Nederlanders op plastic slaapt? Helaas vragen nog maar weinig mensen zich af welke invloed urenlang liggen op een plastic- of synthetische latex matras heeft op hun lichaam, gezondheid of zelfs het milieu. Wij geloven in een optimale nachtrust door te slapen op een bed van natuurlijk, biologische materialen – zonder chemische en schadelijke stoffen.

Dit is de reden waarom wij gespecialiseerd zijn in op maat gemaakte natuurzuivere matrassen en boxsprings die de perfecte slaapomstandigheden voor jouw lichaam creëren. Natuurlijk slapen op een Lavital matras.

natuurlijk-slapen
Een volledig natuurlijk, biologische matras van Lavital sluit zich op jouw lichaam aan als een op maat gesneden kledingstuk. Natuurlijk slapen: het slaapt beter, je rust beter uit en je matras is duurzaam.

Gun jezelf de ideale nachtrust, elke nacht opnieuw. Laat je lichaam uitrusten en zich weer opladen door te liggen op de beste materialen uit de natuur die bovendien in harmonie zijn met het menselijk lichaam.

Een uitgerust lichaam is in balans met het eigen biologische systeem met als gevolg meer energie en een optimale gezondheid. Wij bieden een eerlijk product met een eerlijk verhaal.

Passie in duurzaam ondernemen

Frans Segers, oprichter Lavital:  ‘Een matras is het meest en intensiefst gebruikte object in een mensenleven. De consument heeft steeds meer aandacht voor biologische voeding en kleding, terwijl maar weinig mensen zich afvragen welke invloed liggen op een plastic- of synthetische latex matras heeft op het lichaam. Synthetische matrassen en boxsprings zijn thermisch niet neutraal en houden vocht en warmte vast. Logisch, want het materiaal is namelijk in de jaren ’50 door de petrochemische industrie ontwikkeld als optimaal isolatiemateriaal in de bouw. Aan matrassen wordt meer verdiend dan aan isolatiemateriaal en dat is de reden waarom veel mensen op plastic slapen. Van de consequenties en invloed van dit materiaal heeft men nog maar weinig weet.

Na veel onderzoek ontwikkelde ik de methode voor het ambachtelijk produceren van natuurlijk slapen op matrassen en bedden mét natuurlijke materialen. Duurzaam ondernemen is al 25 jaar mijn passie’.

Frans Segers, oprichter Lavital

Onze matrassen en boxsprings zijn gemaakt van volledig natuurlijke materialen zoals natuurlatex, pure wol en biologisch katoen waardoor alles biologisch afbreekbaar is. Daarnaast leveren wij ook een bijdrage aan de circulaire economie door (indien nodig) onze producten altijd een tweede leven te geven. Met onze bedden doe je niet alleen jezelf maar ook de natuur een plezier.

Levenslang natuurlijk slapen op een handgemaakte matras of boxspring

Met veel aandacht, passie en liefde wordt elk persoonlijk detail van jouw matras vervaardigd in ons eigen atelier in Nederland. Wij geven dan ook bij elk product van ons een levenslange garantie (normale slijtage uitgezonderd). Een Lavital verenpakket gaat zeker 10 – 15 jaar mee. Met het grootste gemak kunnen wij, indien nodig, het verenpakket vervangen.

Natuurlijke luxe en milieubewust

Duurzaam ondernemen zit in ons bloed. Al 25 jaar ontwerpt, produceert en verkoopt Lavital matrassen, boxsprings en andere slaapproducten – allemaal in Nederland ambachtelijk handgemaakt. Bij de productie van een Lavital matras verwerken wij natuurlijke, biologische materialen en worden chemicaliën en andere schadelijke stoffen vermeden.

Deze onnatuurlijke materialen zijn nadelig voor de natuur en niet lichaamseigen waardoor je lichaam zich s’nachts continu moet verweren in plaats van dat het kan rusten, herstellen en opladen, met diverse gezondheidsklachten als gevolg.

Door volledig natuurlijke materialen als paardenhaar, katoen, wol en vlas te gebruiken zijn onze matrassen en boxsprings praktisch onverslijtbaar, hypoallergeen, dragen zij bij aan een ideale lichaamsondersteuning en zorgen zij voor een optimale ventilatie voor een perfect bedklimaat: warm in de winter, koel in de zomer. De oplossing tegen nachtzweten. De matrassen en boxsprings van Lavital zijn de natuurlijke keuze voor een ononderbroken en een kwalitatief goede nachtrust. Ontdek de luxe van natuurlijk slapen.

Natuurlijk slapen? Met eigen ogen zien hoe uw matras of boxspring wordt gemaakt?

Kom gerust eens langs in onze werkplaats en volg het proces. Een Lavital bed is een investering voor het leven.

Maak een afspraak
Filosofie, natuurlijk slapen
4.3 (85.36%) 56 waarderingen
BACK
PRODUCTMENU