Natuurlijk slapen op natuurvezels

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen op de hoogte van schadelijke stoffen en chemicaliën die zich een weg weten te vinden in ons voedsel, onze kleding, onze cosmetica en onze lichaamsverzorging. Toch wordt een belangrijk onderdeel – dat een derde van ons leven uitmaakt – nog steeds over het hoofd gezien: ons bed.

Wist u dat bijna 95% van de Nederlanders op plastic slaapt? Helaas vragen nog maar weinig mensen zich af welke invloed urenlang liggen op een plastic matras of een matras van synthetische materialen heeft op hun lichaam, gezondheid of zelfs het milieu. Wij geloven in een optimale nachtrust door te slapen op een bed van natuurlijke materialen – zonder chemische en schadelijke stoffen.

Dit is de reden dat wij gespecialiseerd zijn in op maat gemaakte, natuurzuivere matrassen en boxsprings die de perfecte slaapomstandigheden voor uw lichaam creëren. Natuurlijk slapen op een Lavitalmatras.

natuurlijk-slapen
Een volledig natuurlijk matras van Lavital sluit zich op uw lichaam aan als een op maat gesneden kledingstuk. Natuurlijk slapen: het slaapt beter, u rust beter uit en uw matras is duurzaam.

Gun uzelf de ideale nachtrust, elke nacht opnieuw. Laat uw lichaam uitrusten en zich weer opladen door te liggen op de beste materialen uit de natuur, die bovendien in harmonie zijn met het menselijk lichaam.

Een uitgerust lichaam is in balans met zijn eigen biologische systeem met als gevolg meer energie en een optimale gezondheid. Wij bieden een eerlijk product met een eerlijk verhaal.

Passie in duurzaam ondernemen

Frans Segers, oprichter Lavital:  ‘Een matras is het meest en intensiefst gebruikte object in een mensenleven. Synthetische matrassen en boxsprings zijn thermisch niet neutraal en houden vocht en warmte vast. Logisch, want het materiaal is in de jaren ’50 door de petrochemische industrie ontwikkeld als optimaal isolatiemateriaal in de bouw. Aan matrassen wordt meer verdiend dan aan isolatiemateriaal en dat is de reden dat veel mensen op plastic slapen. Van de consequenties en invloed van dit materiaal heeft men nog maar weinig weet.

Na veel onderzoek ontwikkelde ik de methode voor het ambachtelijk produceren van natuurlijk slapen op matrassen en bedden mèt natuurlijke materialen. Duurzaam ondernemen is al 25 jaar mijn passie.’

Frans Segers, oprichter Lavital

Onze matrassen en boxsprings zijn gemaakt van volledig natuurlijke materialen zoals pure wol en biologisch katoen, waardoor ze geheel biologisch afbreekbaar zijn. Daarnaast leveren wij ook een bijdrage aan de circulaire economie door, indien nodig, onze producten altijd een tweede leven te geven. Met onze bedden doet u niet alleen uzelf, maar ook de natuur een plezier.

Levenslang natuurlijk slapen op een handgemaakte matras of boxspring

Met veel aandacht, passie en liefde wordt elk persoonlijk detail van uw matras vervaardigd in ons eigen atelier in Nederland. Wij geven dan ook bij elk product van ons een levenslange garantie (geldt alleen bij veer-en constructiebreuk). Een Lavital-verenpakket gaat zeker tien tot vijftien jaar mee. Met het grootste gemak kunnen wij, indien nodig, het verenpakket vervangen.

Natuurlijke luxe en milieubewust

Duurzaam ondernemen zit in ons bloed. Al ruim 25 jaar ontwerpt, produceert en verkoopt Lavital matrassen, boxsprings en andere slaapproducten – allemaal in Nederland ambachtelijk handgemaakt. Bij de productie van een Lavitalmatras verwerken wij natuurlijke, biologische materialen en worden chemicaliën en andere schadelijke stoffen vermeden.

Deze onnatuurlijke materialen zijn nadelig voor de natuur en zijn niet lichaamseigen, waardoor uw lichaam zich ’s nachts continu moet verweren en niet uit kan rusten, herstellen en opladen, wat diverse gezondheidsklachten als gevolg heeft.

Door volledig natuurlijke materialen als paardenhaar, katoen, wol en vlas te gebruiken, zijn onze matrassen en boxsprings praktisch onverslijtbaar, hypoallergeen, dragen zij bij aan een ideale lichaamsondersteuning en verzorgen zij een optimale ventilatie voor een perfect bedklimaat: warm in de winter; koel in de zomer; de oplossing tegen nachtzweten. De matrassen en boxsprings van Lavital zijn de natuurlijke keuze voor een ononderbroken en een kwalitatief goede nachtrust. Ontdek de luxe van natuurlijk slapen.

Natuurlijk slapen? Met eigen ogen zien hoe uw matras of boxspring wordt gemaakt?

Kom gerust eens langs in onze werkplaats en volg het proces. Een Lavitalbed is een investering voor het leven.

Maak een afspraak
BACK
Paste your AdWords Remarketing code here