checklist matras, lavital, blog

Checklist: waar moet een goed matras aan voldoen?

Het is tijd voor een nieuw matras of zelfs een nieuw bed, maar waar begint u? Het is moeilijk een weg te vinden in al het aanbod dat beddenwinkels en slaapadviseurs bieden. Vaak worden er technisch zeer tegenstrijdige slaapsystemen aangeboden, maar zie daar maar als onervaren consument eens doorheen te prikken. Er zijn zoveel dingen om op te letten tijdens het kopen van een goed matras; hoe weet u nu wat wel of niet goed voor u is?

Een goed matras is erg bepalend voor uw gezondheid. De slaapadviseurs van Lavital voorzien u van een handige checklist die het kiezen van het juiste matras makkelijker zullen maken.

Zorg voor de juiste lichaamsondersteuning

Een goed matras is een ondersteunend matras gericht op uw persoonlijke behoeften. Veel mensen vinden dat een zacht matras lekker ligt, maar met een zacht matras kunt u uw lichaam ongemerkt tekort doen.

De reden hiervan is eenvoudig. Een zacht matras biedt vaak geen goede ondersteuning aan het lichaam. Goede ondersteuning zorgt voor een optimale opbouw van energie. Dit voorkomt pijnklachten en garandeert een uitgerust gevoel in de ochtend.

Praktische informatie
De ondersteuning van een matras komt voort uit het verenpakket. Dit is het dragende gedeelte van uw matras. Het verenpakket heeft controle over uw lichaam en dwingt uw houding af. De veren worden afgestemd op uw gewicht, lengte en proporties voor optimale ondersteuning.

Goede vocht- en warmteregulatie

Een belangrijk aspect van een goed matras is de vocht- en warmteregulatie gedurende de nacht: warm in de winter, koel in de zomer. Dit wordt bepaald door de materialen waarmee het verenpakket is afgewerkt. Natuurzuivere materialen hebben de eigenschap dat ze vocht opnemen en kunnen ademen. Kamelen- en schapenwol en paardenhaar kunnen temperaturen goed reguleren.

Een kameel, bijvoorbeeld, kan overdag in de woestijn met 40 graden prima de dag doorkomen. De verkoelende eigenschap van wol beschermt hem tegen de hitte. In de nacht kan het vriezen en houdt de wollaag hem warm. Zou een kameel een synthetische vacht dragen, dan overleeft hij het simpelweg niet.

Praktische informatie
Natuurlijk materialen zijn praktisch onverslijtbaar en duurzaam. Lavital werkt met dierlijke en plantaardige restvezels. Wij dekken het matras af met een dicht geweven – fairtrade – katoenen tijk. Geweven tijken hebben een dichte structuur en zijn daardoor vuilafstotend en stofdicht.

Comfortabel, geen storende elementen

Belangrijk is dat u gedurende de nacht geen last ervaart van storende elementen. Synthetische materialen en (natuur)latex zijn storende elementen gedurende uw nacht. Deze materialen verstoren uw biologische systeem. Trekt u liever een synthetisch T-shirt aan of een katoenen T-shirt? Het merendeel van de mensen zal aangeven liever het katoenen T-shirt aan te willen trekken, omdat katoen goed aansluit op het lichaam. Zo zal ook een goed matras de juiste comfort geven aan uw lichaam.

Praktische informatie
De meeste pijnklachten waar wij in de winkel mee te maken krijgen zijn klachten aan de lage rug, schouder en nek. Die hebben vooral met de ondersteuning te maken, of dat een matras versleten is. Het kan ook een verkeerd matras zijn dat voor u lekker ligt.

Maak een afspraak in een van onze Lavital Stores

En ervaar het liggen op een Lavitalmatras
Maak een afspraak
BACK
Paste your AdWords Remarketing code here