In vier stappen naar een eerlijk, ambachtelijk matras of boxspring

Stap 1: Het verenpakket inmeten en afstellen op uw lichaam en houding

Het verenpakket is het dragende gedeelte van een matras. Hier komt de ondersteuning vandaan. Goede ondersteuning is buitengewoon belangrijk voor een optimale slaaphouding en nachtrust. De schouderzone speelt hierin een belangrijke rol. Als de schouderzone niet goed is afgesteld, kan deze nooit de juiste ondersteuning bieden aan uw lichaam. Onze getrainde adviseurs brengen daarom als eerste uw schouder-, heup- en rugzone in kaart. Op deze manier garanderen we een optimale keuze voor de juiste veersterkten. Natuurlijk gebeurt dit alles in goed overleg.

Een verenpakket heeft de controle over uw slaaphouding en dwingt als gevolg uw persoonlijke houding af. Dit gebeurt door de dikte van de draad in het verenpakket. Een dunne draad zorgt voor een zachter matras; een dikke draad voor een harder matras. Wij verwerken Zweedse en Duitse verenpakketen. Deze fabrieken doen niets anders dan verenpakketten produceren voor de beddenindustrie. Zo’n verenpakket komt standaard bij ons binnen, maar wij stellen het verenpakket af op uw lichaam en houding. Geen mens is gelijk.

Stap 2: Het verenpakket afdekken met natuurlijke materialen

Het verenpakket afdekken met natuurlijke comfortmaterialen. Als het verenpakket is ingericht, dan wordt dit afgedekt met natuurzuivere materialen. Wij kiezen bewust voor natuurvezels, omdat deze zorgen voor het juiste klimaat onder de dekens.

Wij maken onderscheid in:

  • Dierlijke vezels: Deze hebben de eigenschap uw matras met u mee te laten ademen, wat zorgt voor een goede temperatuurregulatie.
  • Plantaardige vezels: Deze hebben de eigenschap dat ze vocht opnemen en transporteren, om het vervolgens gelijkmatig weer te laten verdampen.

Stap 3: Het matras afwerken met een dichtgeweven katoenen tijk

Wij werken het matras af met een authentieke, biologische, katoenen tijk. Deze tijk is zeer dichtgeweven en heeft daarmee een dichte structuur. Zo is hij vuilafstotend en stofdicht. Dit maakt een Lavitalmatras of Lavitalboxspring anti-allergeen: bacteriën kunnen simpelweg niet overleven in een goed ventilerend klimaat.

Stap 4: Uw boxspring of houten ledikant op maat maken

Wilt u het matras graag afwerken met een handgemaakt, eikenhouten frame, dan is dit mogelijk. Het is ook een optie om alleen een matras of boxspringpakket bij ons af te nemen. Boxsprings zijn verkrijgbaar in vele biologische katoenstoffen en kleuren.

Werkatelier in Zwaag

Wilt u met eigen ogen zien hoe uw matras en bed geproduceerd worden door onze beddenmakers? Kom gerust eens langs in onze werkplaats en volg het proces. Een Lavitalbed is een investering voor het leven. Zo wordt u het hele jaar door ontspannen en uitgerust wakker.

Ons adres
BACK
Paste your AdWords Remarketing code here