Inhoud

Winkelmand

Sluiten
Bed kopenBlogProductadvies

Boxspring of ledikant: wat is beter?

By 7 april 2022februari 9th, 2023Geen reacties
Boxspring of Ledikant?

Boxspring of ledikant: wat is beter?

7 april, 2022

Ben je op zoek naar een nieuw bed, dat is er veel om op te letten. Bedden zijn over het algemeen te verdelen in boxsprings met veren (bijvoorbeeld pocket of bonell) of in ledikanten met een lattenbodem. Maar wat is beter, een boxspring of ledikant?

Boxspring of lattenbodem: maakt het iets uit?
Ja! Een onderstel is het fundament van je hele bed, het geeft een stabiele basis. Het matras dat erop ligt is een gepersonaliseerd onderdeel die je naar wens en benodigdheden helemaal kunt aanpassen. Samen geven het onderstel en het matras jouw lichaam de optimale ondersteuning en comfort. Een niet passend bedonderstel kan de kwaliteit van je matras verminderen waardoor je hem veel sneller zou moeten vervangen.

Boxspring of ledikant: het verschil
Het verschil zit hem in de ondersteuning. Wat heeft je lichaam nodig en wat zijn je wensen? Je gewicht speelt hierbij een belangrijke rol. Hoe zwaarder je bent, hoe belangrijker de mate van ondersteuning wordt. Het onderstel wordt dan het belangrijkste onderdeel van het bed voor jou. Het belangrijkste waar je dus op moet letten bij het kiezen tussen een boxspring of ledikant is de hoeveelheid ondersteuning die je lichaam nodig heeft. Dit maakt ook gelijk het grootste verschil duidelijk tussen een boxspring met veren of een lattenbodem.

Lattenbodem: is een solide onderstel van houten latten, waardoor het overal een gelijke ondersteuning kan bieden. De latjes van een lattenbodem zijn harder en geven daardoor ook meer tegendruk. Bovendien is een lattenbodem stabiel zodat je minder snel beweging merkt wanneer je partner zich omdraait of een onrustige slaper is. Het kan helpen hier minder vaak wakker te van worden en lekker door te kunnen slapen.

Boxspring: is geveerd, biedt een hogere comfortervaring en een royaal gevoel. De veren in een boxspring geven meer geleidelijke ondersteuning en kunnen samen met een bijpassend matras comfort op maat bieden.

Een boxspring is zelfs gedeeltelijk aan te passen. Zo heeft onze boxspring Harmony alleen midden in de box een vering. De hele boxspring is dus rondom van hout.

Onze boxspring Royal heeft gedeeltelijk op de zijdes geen hout, maar veren om zo meer mee te kunnen bewegen.

Kan je je oude boxspring gebruiken bij een nieuw matras?
Vaak wel. Maar in sommige gevallen is het zo dat een oud boxpringsysteem en bijpassend matras op elkaar afgestemd zijn. Hierdoor kan alleen een nieuw matras niet het gewenste en optimaalste resultaat bieden. Onze slaapadviseurs kijken er graag met u naar en geven u uiteraard advies op maat.

Wat is beter, een lattenbodem of boxspring?
Een lattenbodem is niet beter dan een boxspring en andersom eigenlijk ook niet. Bij de juiste keuze hierin gaat het voornamelijk om weten wat je wilt en goed weten wat je lichaam nodig heeft, zeker qua ondersteuning. Schakel vooral hulp in van een slaapadviseur die de tijd neemt om goed naar jouw lichaam te kijken, je laat proefliggen op de juiste selectie bedden en advies op maat geeft zodat je snel kunt genieten van een optimale nachtrust.